Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 4 april 2019

Vijf AliExpress oplossingen om je flessen en blikjes georganiseerd in je koelkast te krijgen

Het is altijd fijn om een voorraadje bier of wijn in huis te hebben voor wanneer je spontaan behoefte hebt aan een borrel. Al die blikjes en flesjes nemen echter best wat ruimte in beslag en vooral in de koelkast kan dat voor problemen zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de ruimte in je koelkast efficiënt te gebruiken en AliExpress helpt je op weg met deze vijf oplossingen voor je blikjes en flessen.

Blikjes die niet wegrollen

Een groot nadeel aan blikjes en flessen bier is dat ze niet gewoon blijven liggen daar waar ze moeten blijven liggen. Als je er een torentje van probeert te maken, rolt het alle kanten op en als het je af en toe wel lukt kun je er eigenlijk ook geen biertje meer van afhalen. AliExpress helpt je om je liggende flesjes of blikjes in toom te houden met een simpel siliconen matje. Deze heeft ingebouwde “vakjes” zodat zelfs een enkel blikje gewoon blijft liggen. Overigens kun je het matje natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken met een eigen wil, zoals je wijnflessen of potten knakworstjes.

AliExpress matje blikjes

Prijs: 2,23 euro

Blikjes die juist moeten rollen

Als je je blikjes toch tegemoet wilt komen en ze wat gerol in de koelkast gunt, kun je ook voor dit handige rekje gaan. Het rekje zorgt ervoor dat de rollende eigenschap van je blikjes juist in je voordeel werken, terwijl je blikjes toch minder ruimte in beslag nemen dan ze normaal gesproken zouden doen. Het ding zorgt er namelijk voor dat er altijd een blikje naar voren komt rollen, zodat je het makkelijk kunt grijpen en op een gegeven moment niet achterin de koelkast hoeft te graaien.AliExpress rek blikjes

Prijs: 7,77 euro

Blikjes carrousel

Natuurlijk hoeven je blikjes helemaal niet te liggen en dan heb je ook geen last van het rol-probleem. Je hebt dan nog wel last van het “achterin de koelkast graaien” probleem, maar dat kun je omzeilen met de blikjes carrousel van AliExpress. Hiermee kun je in totaal 13 blikjes laten ronddraaien in je koelkast, zodat je er altijd bij kunt. Het ding stapelt de blikjes in twee lagen, zodat je ook nog eens het gevoel krijgt dat je ergens ruimte bespaart.

AliExpress blikjes carrousel

Prijs: 10,28 euro

Hangende flessen

Maar waarom zou je eigenlijk überhaupt iets neerzetten als dingen ook kunnen hangen? Mocht je je wijnflessen of bierflesjes willen laten hangen, kun je ook bij AliExpress terecht voor een handig rek, waardoor je de ruimte in je koelkast net wat efficiënter gebruikt. Het rek heeft ruimte voor drie flessen, die je dan toch net lekker wel weer in je volle koelkast hebt weten te krijgen. Natuurlijk kun je het rek ook buiten de koelkast gebruiken om in de keuken bijvoorbeeld je rode wijn op te slaan. We moeten wel zeggen dat het rek redelijk wat aan de dure kant is bij AliExpress en dat het misschien verstandig is om toch ook Action in de gaten te houden.

AliExpress wijnrek

Prijs: 12,69 euro

Magnetisme is je vriend

Als laatste zou je je flesjes ook nog kunnen laten (soort van) zweven in de koelkast. AliExpress heeft namelijk ook een speciale strip voor je met magneten, die je in je koelkast kunt installeren. Vervolgens kun je er flesjes aan hangen en dankzij de magneten blijven de metalen bovenkantjes (als het goed is) gewoon hangen. Niet alleen creëer je hiermee extra mogelijkheden om de ruimte in je koelkast te benutten, maar het ziet er ook nog eens best strak uit.

AliExpress magneet flesjes

Prijs: 3,02 euro

Ook voor buiten de koelkast heeft AliExpress natuurlijk van alles te koop staan. Wij gingen voor je aan de slag met een keukenmachine en meer kookgerei van het koopjesparadijs in deze WANT Test.

Reageer op artikel:
Vijf AliExpress oplossingen om je flessen en blikjes georganiseerd in je koelkast te krijgen
Sluiten