Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 14 jun 2017
Leestijd: 3 minuten

Vijf apps om je leven groener en duurzaam te maken

Vaak willen mensen wel beginnen met duurzaam leven, maar weten vervolgens niet waar te beginnen. Om je op weg te helpen hebben we vijf verschillende apps verzameld vol met tips & tricks voor een groener leven. Op deze manier kan ook jij een steentje bijdragen aan het milieu en een app heb je altijd op zak.

Begin klein met Refresh Go Green

Alle begin is moeilijk en het daarom is het belangrijk om met kleine stappen te beginnen. Daar is de Refresh Go Green app ideaal voor. De app is erop gericht om je te helpen duurzamer te leven door kleine veranderingen in het dagelijks leven toe te passen. Je kunt een begin level kiezen en wordt vervolgens begeleid door 52 simpele stappen tot een groener leven.

Beschikbaar voor iOS en Android

Refresh Go Green

Zorg voor voldoende vis met de Sustainable Seafood Guide

Hoewel vis erg lekker is, moeten we oppassen dat we niet overbevissen en de natuurlijke omgeving van de diertjes niet beschadigen. De Sustainable Seafood Guide app helpt om een goede balans te vinden tussen het onderhouden van de visindustrie, terwijl er tegelijkertijd geen onherroepelijk schade wordt aangericht. Als je voortaan duurzame keuzes wil maken wanneer vis weer op het menu staat is dit de ideale app.

Beschikbaar voor iOS en Android

Sustainable Seafood Guide

Gooi nooit meer eten weg met Love Food Hate Waste

Stiekem doet iedereen het wel, maar wat moet je dan ook met dat overgebleven eten? Met de Love Food Hate Waste app is dat verleden tijd en weet je precies wat je met die restjes eten moet doen. De app is vol met recepten die precies die restjes omtoveren tot een smakelijke nieuwe maaltijd. Ook is de app voorzien van een maaltijdplanner en boodschappenlijstje.

Beschikbaar voor iOS en Android

Love Food Hate Waste

Verbouw je eigen groenten met The Garden Planner

Dit is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar ook door je eigen groenten te verbouwen wordt je leven wat groener. Als je niet zo zeker van je zaak bent geeft The Garden Planner app je een steuntje in de rug. Het is een soort personal trainer voor in de tuin en vertelt je hoe en wanneer je je plantjes in de grond moet doen. Ook krijg je te horen wanneer het tijd is om ze te oogsten. Daarnaast krijg je notificaties, welke gelinkt zijn aan het weerbericht. De app richt zich op alle soorten tuinen, van kleine tuintjes in de stad tot grote lappen land daarbuiten.

Beschikbaar voor iOS en Android

The Garden Planner

Maak je huis duurzaam met Sustainable Homes

Sustainable Homes is een geweldige bron van informatie voor iedereen die in is voor een duurzaam huis. Je krijg onder andere informatie en adviezen van experts over duurzame energie systemen, zonne energie systemen, energie opslag en efficiëntie en duurzame ontwerpen. Ook kun je voorbeelden zien van huizen, welke efficiënt omgaan met energie.

Beschikbaar voor iOS en Android

Sustainable Homes app voor een duurzaam huis

Met betrekking tot duurzaamheid kunnen we een voorbeeld nemen aan Ikea. Het Zweedse bedrijf heeft bouwpakketten op zonne energie ontworpen, die duizenden vluchtelingen hebben gered.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf apps om je leven groener en duurzaam te maken
Sluiten