Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 2 jun 2019

De vijf beste avonturengames om met Alexa te spelen

Amazon’s virtuele assistent Alexa is een geweldig hulpje in huis als je allerlei smarthome apparaten hebt. Zo kan ze er onder andere voor zorgen dat er gestofzuigd wordt, dat de lichten aan gaan en dat je koffie wordt gezet. Alexa is er echter niet alleen om taakjes voor je te doen, maar ze kan je ook vermaken met bijvoorbeeld spelletjes. Dit zijn de vijf beste avonturengames die je met de virtuele assistent kunt beleven.

Escape the Room

Escape the Room is een variatie op het bekende Escape Room spel, dat je zowel op je smartphone als in het echt kunt spelen. Met Alexa speel je het spel echter als audio versie. Aan het begin van het spel ben je uiteraard ergens opgesloten en moet je zien te ontsnappen. Doorzoek de kamer met Alexa, los puzzels op en onderzoek objecten om uit je gevangenis te komen. Op het moment zijn er drie kamers en een auto om in opgesloten te worden en de makers zijn hard bezig met het creëren van meer content.

Amazon Echo Alexa

Choose Your Own Adventure

Als tweede hebben we op de lijst Choose your Own Adventure. Dit spel wordt beschikbaar gesteld door Audible, welke je misschien kent van de audioboeken. In dit geval luister je niet slechts naar een verhaaltje, maar bepaal jij wat er allemaal gebeurt. Jij bent de avonturier in het verhaal, die de beslissingen maakt. Zo heeft elk verhaal weer verschillende mogelijke eindes. En als je toch baalt van je keuzes kun je gewoon opnieuw beginnen of een scène terug gaan.

Hunt the Yeti

Ook Hunt the Yeti (of Yeti Hunt) is een game die je samen met Alexa kunt spelen. Het is gebaseerd op het spel Hunt the Wumpus uit 1972 en in de aanpassing begeleid je een jager door een donkere grot op zoek naar de locatie van een yeti. Mocht je denken te weten waar de yeti zich bevindt, kun je de jager via Alexa een speer laten gooien. Als je gelijk hebt, is de yeti verslagen. Als je echter blijft klungelen, vindt de yeti uiteindelijk de jager met alle gevolgen van dien.

Runescape Quests: One Piercing Note

In Runescape Quests: One Piercing Note gaat het er misschien wat heftiger aan toe dan bij de vorige games. Er wordt dan ook gewaarschuwd dat het spel gewelddadige audio bevat en misschien niet al te best is voor kinderen. Het is wel één van de spannendere games en tijdens je avontuur moet je de waarheid zien te achterhalen met betrekking tot mysteriën en moorden in de St Elspeth abdij. Zo moet je met behulp van Alexa verschillende ruimtes onderzoeken om uiteindelijk de moordenaar te slim af te zijn.

The Magic Door

Dan zijn we aangekomen bij het laatste avonturenspel op de lijst: The Magic Door. Ook hier ga je weer aan de slag met een interactief avontuur, met als afwisseling dat je je in een magisch land bevindt. Wat er allemaal met je gebeurt, hangt van je keuzes af. Het is de bedoeling om in ieder geval gaandeweg verborgen items te verzamelen, raadsels op te lossen en magische wezens te helpen.

Om met de spelletjes aan de slag te gaan, moet je eerst de bijbehorende skills activeren in de Alexa app. Vervolgens kun je simpelweg Alexa vragen om het spel met je te spelen. Tegenwoordig kun je Alexa overigens ook vragen om je te helpen je privacy te bewaken. De assistent helpt je namelijk nu ook om spraakopnames te verwijderen.

Reageer op artikel:
De vijf beste avonturengames om met Alexa te spelen
Sluiten