Ilona Braam
Ilona Braam Pop-Culture 22 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin neemt duikvlucht: dit zijn de vijf beste altcoins

Bitcoin is zonder twijfel de bekendste cryptocurrency, maar uiteraard is het niet de enige. Er zijn zelfs meer cryptovaluta dan je waarschijnlijk zou denken. Helaas wordt het steeds lastiger om de Bitcoins te mijnen en is het misschien verstandig om ook eens elders te kijken. Dit zijn de vijf beste Bitcoin alternatieven.

Litecoin

Litecoin is een mooi alternatief voor Bitcoin en is gemaakt met de bedoeling om het Bitcoin concept te verbeteren door voormalig Google medewerker Charlie Lee. Waar Bitcoin een SHA 256 algoritme gebruikt, is dit bij Litecoin een Scrypt algoritme. Dit zorgt onder andere voor snellere transactietijden en het Litecoin algoritme zou ook moeilijker te breken zijn. Daarnaast zijn er meer Litecoins om te mijnen dan Bitcoins. Aan de andere kant zijn er hogere transactiekosten en is het mijnen zwaar voor zowel je werkgeheugen als je videokaart.

Litecoin Bitcoin cryptocurrency

Dash

Dash was eerder bekend onder de naam Darkcoin en Xcoin en werkt volgens een zelfregerend en zelffinancieringsprincipe. Hierbij kunnen individuen en bedrijven worden betaald door het netwerk door werk te verrichten dat het Dash netwerk in waarde doet stijgen. Dash biedt je naast de features van Bitcoin nog wat extra’s, zoals privé transacties en onmiddellijke transacties.

Dash

Ethereum

Ethereum wordt door veel van de beurzen verhandeld, welke ook Bitcoin verhandelen. De cryptocurrency werd ontwikkeld door de Zwitserse nonprofit Ethereum Foundation en werd in 2014 gecrowdfund. Met Ethereum kan iedereen een eigen cryptocurrency ontwerpen en het kan naast een cryptocurrency gezien worden als een platform om betere producten en applicaties te ontwikkelen.

Ethereum

Peercoin

Een van de andere Bitcoin alternatieven is Peercoin. Het doel van Peercoin is om de veiligste cryptocurrency te zijn tegen de laagste kosten. Gebruikers worden beloond voor het versterken van het netwerk. Peercoin gebruikt hetzelfde SHA-256 algoritme als Bitcoin. Dat betekent dat hardware waarmee je Bitcoins kunt mijnen, ook werken voor het mijnen van Peercoin. In tegenstelling to Bitcoin en Litecoin is er geen limiet op het aantal beschikbare coins. Het systeem is echter dusdanig ontworpen dat er uiteindelijk jaarlijks een inflatie plaatsvindt van 1 procent.

Peercoin cryptocurrency

Ripple

Ripple is bijzonder in dat het geen onderscheid maakt tussen cryptovaluta, speciale valuta (zoals spaarpunten en airmiles) en fiduciair geld, dat zijn waarde niet ontleend aan het materiaal waaruit het is gemaakt. Ripple wordt voornamelijk gebruikt door financiële instituties om geld op geen gedecentraliseerde manier te versturen en ontvangen. Verder zou het meer beveiligd zijn dan Bitcoin en gebruikers snelle en bijna kosteloze transacties bieden

Ripple

Als je eruit bent met welke cryptocurrency je bezig wilt gaan, zal je ze nauwkeurig moeten beheren. Blockfolio is een geweldige app om je Bitcoins of Bitcoin alternatieven in de gaten te houden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin neemt duikvlucht: dit zijn de vijf beste altcoins
Sluiten