Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 29 mrt 2017

De vijf beste bordspellen die je ook in de Appstore vindt

Yes, wij weten het, je wordt ondertussen doodgegooid met artikelen die je aanraden om wat meer van het ‘offline’ leven te genieten. Van die avonden waarop je thuis, bij vrienden, in het buurtcafé of in de TonTon Club gezamenlijk rond een bordspel gaat zitten. Een biertje erbij en je avond is geslaagd. Toch kun je zo’n moment ook met je smartphone beleven…

Sommige mensen kunnen namelijk geen genoeg van (bord)spellen krijgen. Mensen die zelfs on the road of tijdens een toiletbezoek een spelletje spelen. Deze lijst is dan ook voor jullie… voor iedereen die hun favoriete bordspel ook op de smartphone doorspeelt.

Dit artikel is onderdeel van onze WANT to Play-rubriek die wij samen met de TonTon Club zijn gestart.

Jenga

Jenga is zonder twijfel het meest populaire spel dat bij de TonTon Club op tafel ligt. De simpelheid van het spel doet het altijd goed, of je nou tipsy bent of juist te brak bent om na te denken. Goed nieuws: het spel is gratis te spelen op je telefoon.

Minder goed nieuws: het spel is nog onmogelijker dan in het echt. Bovendien kom je er al vrij snel achter dat Jenga niets waard is als je niet met je hysterische vrienden om een daadwerkelijk vallende toren zit. Download Jenga hier voor iOS en hier voor Android.

Monopoly

Monopoly is dan misschien niet het populairste spel in de TonTon Club, hiervoor duurt het te lang, maar wel een van de meest iconische bordspellen met een rijke geschiedenis. Wij vinden dan ook dat de Monopoly apps wel iets beter mogen.

De keuze is groot, met als origineel: Monopoly. Deze versie vinden wij echter te saai, zowel de gameplay als vanuit grafisch perspectief. Een bordspel is mooi in zijn simpelheid, maar met een app heb je wel iets meer nodig.

Als antwoord daarop kwam Monopoly Towns, waarbij het de bedoeling is een hele stad op te bouwen. Een stuk interessanter! Echter, sinds een waardeloze update zit de game vol met advertenties en moet je voor kleine updates steeds meer betalen. Kansloos. Download Monopoly voor iOS en voor Android. Monopoly Towns download je hier voor iOS.

Black Cards

Cards Against Humanity, wat kunnen we er nog over zeggen? Negen van de tien keer dat er in de TonTon Club een groep vrienden dubbel ligt is het om dit hilarische kaartspel.

Je zou misschien denken dat een app geïnspireerd op het kaartspel compleet de plank mis zou slaan, maar niets is minder waar. Black Cards is een prima versie van het spel. Vooral voor de diehard Cards Against Humanity spelers die alle kaarten al kennen: Black Cards biedt allemaal nieuwe zincombinaties! Je vindt ‘m hier voor iOS.

SET

Een van de redenen waarom SET zo populair is, is omdat het echt een spel is waar je beter in wordt. Hoe vaker je het speelt, des te beter je wordt. De app-variant kun je dan ook ideaal als training inzetten. Je speelt tegen jezelf: vind zo veel mogelijk SET combinaties in twee minuten. Met de volgende spelletjesavond verbaas je iedereen met je skills. Zowel voor iOS als voor Android.

Half a minute

30 seconds is één van de favorieten van het TonTon personeel. Toen wij de app Half a minute ontdekten werd de gezamenlijke verslaving nog even aangewakkerd. Waar je dan ook bent, dankzij deze app kun je je dagelijkse shot krijgen. Download Half a minute hier voor iOS en hier Android.

Bron Foto

Reageer op artikel:
De vijf beste bordspellen die je ook in de Appstore vindt
Sluiten