Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 9 feb 2018

WANT to Have: de vijf beste Chromebooks voor op school

Hoewel sommige mensen vinden dat je door te typen minder goed zou kunnen onthouden, kan een laptop toch behoorlijk handig zijn op school en tijdens het studeren. Chromebooks zijn een bijzondere soort laptops, waarbij alles eigenlijk online gebeurt. Hierdoor zijn de apparaten over het algemeen licht en gaat de batterij behoorlijk lang mee. Perfect dus om op school te gebruiken. Dit zijn de vijf beste Chromebooks voor op school en om mee te studeren.

Asus Chromebook Flip C302

De Asus Chromebook Flip is een goede allround chromebook om in al je benodigdheden te kunnen voorzien. Hij is niet de allergoedkoopste chromebook, maar hij is stevig en robuust en geeft je zeker waar voor je geld. Vooral belangrijk is natuurlijk dat je zonder vertragingen en frustraties al je bestanden kunt openen en lekker kunt werken. De Chromebook Flip komt met een Intel Core m3 processor in combinatie met 8GB RAM en 32GB opslagruimte, waarmee je moeiteloos kunt multitasken.

Het apparaat is verder uitgerust met een 12,5 inch display, dat net niet te klein is. De batterij gaan ongeveer zo’n 10 uur mee zonder opladen, wat ruimschoots genoeg zou moeten zijn voor een drukke schooldag. In de pauze kun je je vermaken met je games, want de laptop ondersteunt ook Android apps uit de Play Store. Als je even geen zin hebt in een laptop, kun je het apparaat omtoveren tot een tablet. De scharnieren zijn extra stevig gemaakt, zodat je Chromebook niet binnen de korste keren alleen nog maar een gebroken tablet is.

Asus Chromebook Flip

Prijs: 687 euro

Samsung Chromebook Plus

De Samsung Chromebook Plus is een mooie premium laptop, die heerlijk licht is en dus makkelijk overal met je mee naartoe kan. Ook bij deze chromebook is de batterijlevensduur lang genoeg om je hele schooldag te overleven. Flip je Samsung om en hij wordt ook een handige tablet om misschien zelfs oldschool met de hand wat aantekeningen te maken met je stylus. Het apparaat heeft een 12,3 inch display met wel een beetje een vreemde beeldverhouding van 3:2. Als je video’s bekijkt zal je hiermee vaak zwarte balken krijgen, omdat het niet overeenkomt met de beeldverhouding van 16:9 die vaak bij video’s wordt gebruikt. Aan de andere kant is de Chromebook bedoeld voor school en voor het opzoeken van informatie op websites of het lezen van ebooks is de 3:2 verhouding weer perfect. Verder komt het de Samsung laptop met 4GB RAM en 32GB opslagruimte.

Samsung Chromebook Plus

Prijs: 510 euro

Acer Chromebook R13

De Acer Chromebook R13 is wat aan de zwaardere kant, maar compenseert hiervoor met een een extra grote batterij. Ook deze chromebook komt met een touchscreen en wordt in een handomdraai een handige tablet. Onder de motorkap vinden we een MediaTek T8171 processor samen met 4GB RAM en 32GB opslagruimte. Met 13,3 inch is het scherm iets groter dan bij de vorige twee chromebooks. Ook hier kun je weer je Android apps downloaden voor als je telefoon bijvoorbeeld even leeg is. Je moet wel goed afwegen of 1,49 kg niet te zwaar is. Bedenk je wel dat je er een groter scherm en een grotere batterij voor terug krijgt.

Acer Chromebook R13 CB5-312T-K7SP

Prijs: 399 euro

Dell Chromebook 3189

Deze chromebook is voor wat jongere scholieren of mensen die gewoonweg niet zo handig omgaan met hun spullen. Het is een robuust apparaat, dat wel tegen een stootje kan. Het heeft een MIL-STD 810G rating, wat betekent dat de Dell Chromebook extreme temperaturen kan overwinnen en dat ook zand, stof, schokken en vibraties geen probleem zijn. Je zou hem theoretisch gezien zelfs vanaf een hoogte van 76 cm kunnen laten vallen op een houten oppervlak en er zou nog niks aan de hand zijn. Natuurlijk hoef je dit niet te proberen en kun je hem gewoon gebruiken om mee te studeren. Het apparaat komt met een 11.6 inch display met een redelijk lage resolutie van 1366 x 768 pixels. Hij is ook weer een Transformer die makkelijk van laptop naar tablet switcht. Verder vinden we binnenin een 1,6GHz Intel Celeron N3060 processor met 4GB RAM en 32GB opslagruimte.

Dell Chromebook 3189

Prijs: 399 euro

Acer Chromebook 15

De Acer Chromebook 15 is de goedkoopste op het lijstje en levert mooie prestaties voor een schappelijke prijs. Het is wel niet de meeste elegante chromebook om te zien, maar uiterlijk is toch ook niet alles? De Chromebook 15 komt met een groot 15,6 inch display met een resolutie van 1920 x 1080. Perfect om alle schoolwerk op te doen. Wat de processor betreft heeft Acer gekozen voor een Intel Core i5 dual-core processor met 4GB RAM en 32GB SSD opslagruimte. Verder ondersteunt het apparaat Android Apps en zou het binnen 15 seconden opgestart moeten zijn. Overigens is er ook een variant met 2GB RAM en 16GB opslagruimte voor 245 euro.

Acer Chromebook 15

Prijs: 299 euro

Chromebooks of laptops?

Ben je er toch nog niet helemaal over uit of je voor een chromebook of normale laptop zou moeten gaan? Lees dan meer over de verschillende redenen om wel of juist niet voor een chromebook te kiezen.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste Chromebooks voor op school
Sluiten