Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 20 december 2018

Vijf iPhone games die je absoluut moet spelen

De App Store zit vol met allerlei games, waardoor het lastig kan zijn om nou net die parels te vinden om je tijd aan op te offeren. Gelukkig houden wij ook wel van om zo nu en dan wat te spelen (misschien wat vaker) en kunnen we je helpen aan je nieuwe favoriete game. Deze vijf zijn in ieder geval het spelen waard. Maar als je verslaafd raakt, heb je het helemaal aan jezelf te danken.

Stardew Valley

Als eerste hebben we op de lijst Stardew Valley voor je. Als je vroeger van Farmville hebt genoten, zul je ook dit spel weten te waarderen. Net zoals in Farmville hang je de boer uit en moet je van alles verbouwen om te overleven. Het is winter en dat betekent dat je extra je best moet doen op de boerderij om het allemaal te redden. Tijd dus aan de slag te gaan met winterplanten en je hengel van stal te halen voor wat verse vis. Zelfs de mijnen induiken kan je helpen. Het spel mocht zich eerder gelukkig prijzen met de Golden Joysticks’s Breakthrough Award en is vorig jaar genomineerd voor Game of the Year 2017 bij de BAFTA Games Awards. Pas wel op, het spel is redelijk verslavend.

Stardew Valley iPhone

Fornite

Uiteraard staat ook Fortnite op de lijst. Deze is sinds vorig jaar uitgegroeid tot één van de populairste spellen voor schietgrage gamers en sinds april dit jaar is het spel ook beschikbaar voor iOS. Natuurlijk is spelen op je smartphone wat anders dan op je computer of game console, maar ook op je iPhone is het een absolute aanrader. Probeer zo lang mogelijk te overleven en zorg er vooral voor dat iedereen anders in ieder geval eerder sneuvelt. Overigens komt er binnenkort ook een Monopoly-variant en speel je het spel dan zelfs ook op je eettafel.

Fortnite App Store

Reigns: Game of Thrones

In Reigns: Game of Thrones regeer je vanaf de Iron Throne als onder andere Cersei Lannister, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister en Jon Snow. Het spel speel je met een soort Tinder-achtig geswipe en hiermee bepaal je het lot van de zeven koninkrijken in de Game of Thrones wereld. Mocht één van je onderdanen je vervelen met zijn geklaag, scheur je gewoon de kaart doormidden en je bent van het gezeur af. Realiseer je wel dat elke beslissing ook gevolgen heeft.

Reigns: Game of Thrones

Candy Crush Saga

Uiteraard vinden we ook Candy Crush Saga terug op de lijst. Het spel zorgde ervoor dat de mobile ontwikkelaar King in de spotlight terecht kwam en heeft behoorlijk wat gamers redelijk wat van hun tijd afgesnoept. Er zijn al meer dan een biljoen levels gespeeld van het verslavende puzzelspel, waarin je snoepjes in de juiste volgorde moet zien te krijgen om telkens verder te gaan naar het volgende avontuur. Wat het spel extra aantrekkelijk maakt, is dat je natuurlijk ook je score kunt vergelijken met die van je vrienden.

Candy Crush Saga

Dragalia Lost

Hoewel er natuurlijk nog veel meer geweldige spelletjes te vinden zijn in de App Store, sluiten we de lijst af met Dragalia Lost. Ook in Dragalia Lost ga je aan de slag met swipen en kun je de vijand verslaan met je speciale skills en krachtige attacks. Het is een RPG verhaal over legendes, helden en bondgenoten en het leuke is dat je zelfs omgetoverd kunt worden tot een heuse draak om je quest te behalen.

Dragalia Lost

Mocht je nou liever op je Nintendo Switch spelen, dan hebben we goed nieuws voor je als je houdt van Resident Evil. Volgend jaar kun je namelijk op je Switch ook Resident Evil, Resident Evil 0 en Resident Evil 4 spelen.

Reageer op artikel:
Vijf iPhone games die je absoluut moet spelen
Sluiten