Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 2 april 2020

De vijf beste Modern Warfare 2-maps die we terug willen zien

Deze week verscheen redelijk uit het niets de remaster van de campaign van Call of Duty: Modern Warfare 2. Momenteel is de game enkel te spelen op de PlayStation 4, maar over een maand moet de game ook beschikbaar zijn op de pc en de Xbox One.

Het is een mooie manier om het verhaal van de game her te beleven. Natuurlijk is de missie ‘No Russian’ erg bekend, maar buiten dat zijn er nog genoeg andere toffe momenten in de game. Wat minder fijn is, is dat de multiplayer ontbreekt. Op die manier voelt het een beetje als halfbakken werk. Wel hebben we gezien dat Call of Duty: Modern Warfare regelmatig getrakteerd wordt op maps uit de voorgaande games. Met dat in het achterhoofd heb ik wel een vijftal maps die ik graag in de multiplayer terug zou willen zien.

Favela

Als ik heel eerlijk ben is Favela niet een hele goede map. Het is vooral enorm chaotisch. Maar eigenlijk houd ik wel van dat soort chaotische maps. In een Braziliaanse sloppenwijk kun je je verschuilen in allemaal kleine huisjes en kun je zodoende overal vandaag aangevallen worden. Op die manier is het moeilijk om echt zoiets als een tactiek uit te voeren. Hier en daar doet het me een beetje denken aan de chaos van Nuketown, maar dan op een iets grotere schaal. Zeker in combinatie met de verschillende killstreaks is dit een map waar van alles gebeurt en die me goede herinneringen geeft aan Call of Duty: Modern Warfare 2.

Modern Warfare 2
De chaos in Favela (Afbeelding: Activision)

Highrise

Highrise is wat dat betreft wat duidelijker in elkaar gezet. Je bevindt je op een flatgebouw, waarbij de teams aan beide zijden beginnen. In het midden heb je een paar verschillende paden waar de meeste strijd plaats vindt. In Call of Duty: Modern Warfare 2 heb ik vooral veel potjes Domination op deze map gedaan, waarbij de strijd om het zogenaamde B-punt altijd op een heerlijke wijze oplaaide. Die herinneringen wil ik graag terug.

Highrise (Afbeelding: Activision)

Skidrow

Skidrow is net als Favela zo’n map waar de meningen over verdeeld zijn, maar ook hier heb ik goede herinneringen aan. Het is een map die je meeneemt naar een stad. Daarbij heb je verschillende indoor en outdoor locaties en weet je eigenlijk nooit waar de vijanden zich bevinden (tenzij je natuurlijk een UAV gebruikt). Iets minder chaotisch in vergelijking met Favela, maar nog altijd een map waar van alles en nog wat gebeurt.

Skidrow (Afbeelding: Activision)

Terminal, misschien wel de beste Modern Warfare 2-map

Terminal is een map uit Call of Duty: Modern Warfare 2 de al vaker opnieuw is uitgebracht. En terecht, want het is misschien wel de beste map uit de geschiedenis. De map neemt je mee naar een vliegveldterminal, inclusief een vliegtuig. Het is een map die overzichtelijk is en waarvan je voor elk potje wel kunt raden waar de strijd plaats gaat vinden. Het is dus een map die voorspelbaar is en waar je door skills als winnaar uit de bus kunt komen.

Terminal (Afbeelding: Activision)

Wasteland

De laatste Call of Duty: Modern Warfare 2-map die terug mag komen omdat hij gewoon echt anders is, is Wasteland. Het is een map die bestaat uit een groot open gebied, waar je vooral als sniper los kunt gaan. Dat kan natuurlijk wat frustratie opleveren, maar tegelijkertijd is het ook wel spannend dat je niet echt een plek hebt om je goed achter te verschuilen.

Call of Duty: Modern Warfare
Wasteland (Afbeelding: Activision)

De kans is groot dat we in Call of Duty: Modern Warfare nog twee of drie seizoenen krijgen voordat de volgende game zich aanbiedt. Hopelijk worden in die uitbreidingen een paar van deze maps uit Call of Duty: Modern Warfare 2 meegenomen. Heb je Modern Warfare nog niet? Dan kun je hem hier scoren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De vijf beste Modern Warfare 2-maps die we terug willen zien
Sluiten