Kiara Angelino
Kiara Angelino Home 6 apr 2017

WANT to Have: vijf slimme lampen voor een sfeervolle verlichting

Slimme lampen kunnen meer dan alleen je woonkamer van licht voorzien. Ze vergroten je wooncomfort! Maar welke slimme verlichting past nou het beste bij jou? In deze WANT to Have kom je erachter.

Slimme lampen met speakers, licht in miljoenen kleuren of verschillende thema’s: het bestaat allemaal! Het is nooit gemakkelijk om uit één van de ondertussen vele slimme verlichtingen te kiezen. Daarom is het handig om alle functies op een rijtje te hebben. Check dan ook de vijf slimme lampen voor een sfeervolle verlichting.

Ikea Trådfri: maakt smart home compleet

Ikea Trådfri is een eenvoudig smart home-verlichtingssysteem. Vanaf een klein apparaatje worden de lampen via het internet aangestuurd. Led-lampen, lichtpanelen en deuren met de ingebouwde verlichting worden op afstand met de app of afstandsbediening bestuurd. De lichten kun je op afstand dimmen, aan- en uitschakelen en van kleur veranderen. Trådfri-lampen passen in iedere standaard fitting en ook in oude lampen. Het pakket kost hier 84,95 euro. Een losse slimme lamp van IKEA kost hier 19,95 euro.

Trådfri Ikea smart home

Philips Hue: verlichting personaliseren

Met de Philips Hue-verlichting kan er met de tonen, contrast en kleuren worden gespeeld. Er is keuze uit zestien miljoen kleuren. Je kunt de kleuren aanpassen in de app of dit automatisch laten doen. De lichten passen zich bijvoorbeeld op de beat van muziek aan. In totaal kunnen er 50 lampen tegelijk worden gebruikt. Hier kost een losse verlichting 24,95 euro en hier kost een starterspakket 74,95 euro. De Philips Hue Candle is ondertussen ook beschikbaar, een slimme lamp voor een kleine fitting.

Philips Hue

Sengles Pulse Set: verlichting met speakers

Sengles Pulse Seat is slimme verlichting die na het uitpakken klaar voor gebruik is. Het enige wat je moet doen is de verlichting in de fitting draaien. Wanneer je ‘m inschakelt, krijg je een kort akoestisch signaal te horen en je bent ready to light up.

Uniek aan de Sengles Pulse Seat is dat je muziek via de lamp kunt beluisteren. Er zit namelijk een JBL-speaker in verwerkt. Via Bluetooth stream je de muziek naar de speaker. Ideaal voor in de badkamer of slaapkamer ;-). Het licht en geluid werkt overigens onafhankelijk van elkaar. Je kunt via de Pulse-app het licht dimmen, in- en uitschakelen en het geluidsvolume instellen. Vind je deze verlichting een WANT to Have? Check ‘em hier voor 129,90 euro.

Avea: dynamische verlichting

Met de Avea-verlichting creëer je een dynamische sfeer in de woonkamer. Er kan via de app een thema met de bijbehorende kleur worden gekozen. Meerdere verlichtingen kunnen worden aangesloten en die passen zich aan hetzelfde thema aan. De verlichting heeft ook een ‘wake-up’-alarmfunctie dat aangaat zodra de zon opkomt. Avea is dus de geschikte verlichting voor als je creatief met licht wilt zijn. De slimme lamp kost 42,99 euro en je vindt ‘m hier.

Avea

LIFX: simpele set-up

LIFX staat erom bekend dat je ‘m gemakkelijk installeert, omdat er een Wifi-hotspot in de lamp is verwerkt. Je hebt dus geen extra hub nodig zoals bij de Philips Hue. De lamp bedien je via de LIFX-app, kun je uit zestien miljoen kleuren en duizend warme naar koude tinten kiezen. Een losse lamp kost hier zo’n 60 euro. Een starterspakket kost ongeveer 100 euro.

Slimme verlichting is een eerste stap naar een smart home. Ben jij opzoek naar nog meer gadgets om je huis slimmer te maken? Check dan deze zeven stappen om jouw huis het ultieme slimme huis te maken.

Reageer op artikel:
WANT to Have: vijf slimme lampen voor een sfeervolle verlichting
Sluiten