Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 1 mei 2018

Met deze vijf boeken word je super georganiseerd en productief

We hebben elke dag ontzettend veel dingen te doen en veel te weinig uren om alles gedaan te krijgen. En zelfs als je even tijd voor jezelf neemt, blijven al je taken als het zwaard van Damocles boven je hoofd zweven. Dit zorgt ervoor dat je niet optimaal productief kunt zijn en uiteindelijk niet zoveel gedaan krijgt. Als je een steuntje in de rug nodig hebt, helpen deze vijf boeken je om productief en georganiseerder te worden dan ooit tevoren.

Essentialisme – Greg McKeown

Omdat we tegenwoordig dagelijks met zoveel informatie te maken hebben, kan het soms moeilijk worden om door de bomen het bos nog te zien. In het boek Essentialisme leer je om deze overvloed van informatie terug te brengen naar wat er daadwerkelijk echt belangrijk is. McKeown helpt je om gedisciplineerd te streven naar minder en om de juiste dingen te doen op het juiste moment.

Essentialisme boek om productief te worden

Prijs: 15 euro

The Productivity Project – Chris Bailey

De subtitel van The Productivity Project is vrij vertaald “bewezen manieren om geweldiger te worden” en dat is precies wat je met het boek ook krijgt. De auteur neemt je mee langs een zoektocht van allerlei technieken om je productiviteit te vergroten en je komt samen met Bailey erachter welke methodes wel of niet werken. Uiteindelijk komt hij erachter dat het streven naar perfectie de grootste impact heeft op zijn productiviteit. Je krijgt meer dan dertig manieren voorgeschoteld om meer te kunnen bereiken en geweldiger te worden.

The Productivity Project Chris Bailey

Prijs: 17,99 euro

Eat That Frog – Brian Tracy

Volgens Mark Twain wordt je dag een stuk makkelijker als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker. In Eat That Frog leer je hoe je jouw spreekwoordelijke kikker als eerste moet aanpakken, waardoor de rest van je taakjes je veel makkelijker afgaan. De kikker staat in dit geval voor taken waar je het minst zin in hebt en maar voor je uit blijft schuiven. Deze taken zouden de taken zijn die de grootste en meest positieve impact op je leven hebben. Je leert focussen op de belangrijkste zaken en moet zorgen dat je die goed doet. Zo wordt de rest van je dag een stuk productiever.

Eat That Frog - Biran Tracy

Prijs: 17,50 euro

Unsubscribe – Jocelyn K. Glei

In Unsubscribe helpt Jocelyn je om afleidingen uit de weg te gaan, af te komen van constant emails checken en je werk eindelijk eens gedaan te krijgen. Ze legt uit waarom emails zo verslavend en overweldigend kunnen zijn, want inderdaad krijgen we elke dag weer een behoorlijke lading mails over ons heen. Je krijgt strategieën aangereikt om ervoor te zorgen dat je niet al je energie aan je inbox besteedt, maar leert onderscheiden welke mensen en berichten daadwerkelijk belangrijk zijn. Zo ga je efficiënt door je mails heen en heb je meer tijd over voor dingen die ertoe doen.

Unsubscribe

Prijs: 11,61 euro

Superhuman By Habit – Tynan

Leer om een superhuman te worden door je gewoontes de baas te zijn. In dit boek legt Tynan uit dat je wilskracht maar tot zover gaat en het niet genoeg is om productief genoeg te worden om al je doelen te kunnen bereiken. Wat je wel kan helpen om dit te doen zijn gewoontes en die kun je jezelf gewoon aanleren. We hebben allemaal miljoenen gewoontes en in dit boek leer je actief hoe je nieuwe en betere gewoontes kunt creëren en implementeren in je leven.

Superhuman By Habit - Tynan

Prijs: 13,99 euro

Het kan zijn dat je door je ongeorganiseerde aard helemaal geen tijd hebt om een heel boek te lezen. Dan zijn er altijd nog deze vijf apps, die je op weg helpen naar een georganiseerd leven.

Reageer op artikel:
Met deze vijf boeken word je super georganiseerd en productief
Sluiten