Vijf cryptocurrencies om dit jaar nog in de gaten te houden

Er zijn tegenwoordig zoveel cryptocurrencies, dat het lastig is om te bepalen in welke cryptocurrency je mogelijk zou moeten investeren. Toch zijn er een paar die behoorlijk wat potentie lijken te hebben en we hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.

Digibyte (DGB)

DigiByte werd in 2013 opgericht door de programmeur en ondernemer Jared Tate, omdat hij van mening was dat Bitcoin transacties niet snel genoeg waren en daarbij niet helemaal veilig. Het is een open-source cryptocurrency, die draait op de DigiByte blockchain en in januari 2014 gelanceerd werd. Hoewel de digitale valuta op Bitcoin is gebaseerd, is het Tate toch gelukt om voor transactiesnelheden te zorgen van 15 seconden en een verbeterde beveiliging met vijf verschillende consensus algoritmen.

DigiByte cryptocurrency

De cryptocurrency wordt door velen gezien als de meest schaalbare crypto en schaalbaarheid is een probleem waar Bitcoin al een tijdje mee kampt. De schaalbaarheid zorgt ervoor dat de cryptocurrency klaar is voor wereldwijde acceptatie. Het feit dat er in totaal 21 miljard munten gedolven kunnen worden, zorgt er daarbij voor dat het als een vaste eenheid verhandeld zou kunnen worden. Bij Bitcoin zijn de munten wat schaarser zijn en moeten ze opgesplitst worden naarmate de waarde toeneemt.

Cardano (ADA)

Dan hebben we ook Cardana die behoorlijk wat potentie heeft. Het is de eerste cryptocurrency die draait op een volledige open-source blockchain welke is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en intercollegiale toetsing. We zien dat veel nieuwe cryptocurrencies snel in elkaar zijn gezet en code gebruiken die niet helemaal in orde is. Bij Cardano is het juist belangrijk dat de code uitgebreid getoetsts wordt, zodat hacks bijvoorbeeld niet mogelijk zijn. Ook worden er gescheiden smart contracts gebruikt, waardoor onder andere updates makkelijker mogelijk zijn en de privacy van gebruikers beter wordt gewaarborgd. Op het moment staat Cardano op nummer negen met betrekking tot de marketcap.

Cardano

Komodo (KMD)

We zien dat overheden steeds meer proberen om ervoor te zorgen dat we niet anoniem met cryptocurrencies aan de slag kunnen, maar Komodo is daar juist een kei in. De cryptocurrency is een vork van ZCash en is opgericht om een crypto-oplossing te creëren waarbij digitale assets zonder de “Tirannie van de hardfork” vrijelijk tussen verschillende platformen kunnen bewegen. De cryptocurrency maakt gebruik van de geavanceerde zk-snark technologie, waardoor het mogelijk is om transacties volledig anoniem te verrichten zijn.

Komodo cryptocurrencies

In 2016 werd het eerste Komodo blok gedolven en twee jaar later zijn we al bij het miljoenste blok aangekomen. Wat fijn is aan de cryptocurrency is hun transparantie. Via blogposts houden ze investeerders overal van op de hoogte en een paar maanden geleden werd de volgende fase van het platform aangekondigd: Komodo 2.0. Binnenkort zouden we daar meer informatie over moeten krijgen.

EOS (EOS)

Ook EOS is een cryptocurrency om in de gaten te houden. De digitale valuta staat op nummer vijf van de marketcap lijst en heeft als doel om het grootste platform te worden om gedecentraliseerde applicaties op te ontwikkelen. Tijdens de ICO werd er meer dan 4 miljard dollar opgehaald en EOS is hiermee het meest succesvolle crowdfunding project tot nu toe. EOS wordt ook wel de Ethereum killer genoemd, aangezien ze zo gericht zijn op het bieden van een platform om projecten op te ontwikkelen. Daar staat Ethereum natuurlijk ook bekend om en de meeste blockchain projecten zijn op het moment ook gebaseerd op Ethereum.

EOS

PayPie (PPP)

PayPie doet je misschien denken aan PayPal, maar het platform is niet echt gericht op het doen van betalingen. PayPie is namelijk een cryptocurrency, die banken, kredietverstrekkers en factoringbedrijven een beter platform wil bieden om creditchecks uit te voeren. Deze kredietbeoordelingen worden uiteraard gedecentraliseerd gedaan en PayPie zou een behoorlijke concurrent kunnen worden van Equifax, Experian en Transunion. Het unieke algoritme van het platform kan honderden financiële gegevenspunten genereren en deze hashes op de Ethereum blockchain blokkeren. Het is een cryptocurrency met behoorlijk wat potentie en vooral gezien steeds meer bedrijven zich op de blockchain wagen.

PayPie cryptocurrency

Hoewel er eerst behoorlijk wat mensen waren die ervan uit gingen dat Bitcoin aan het einde van het jaar drastisch zou gaan stijgen, lijkt die optimisme toch behoorlijk te zijn gezakt. Zo heeft de grote Bitcoin-bull en miljardair Michael Novogratz zijn target van 40.000 dollar toch behoorlijk naar beneden bijgesteld.

Manners

Reageer op artikel:
Vijf cryptocurrencies om dit jaar nog in de gaten te houden
Sluiten