Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 4 sep 2018

Vijf dingen die we in de toekomst van Apple kunnen verwachten

Op 12 september zal Apple’s mysterieuze event (als we afgaan op de uitnodiging) plaatsvinden en verwachten we onder andere de nieuwe iPhones en de Watch series 4 te zien. Het bedrijf zou echter ook bezig zijn met allerlei nieuwe producten waar we nog wat langer op zullen moeten wachten. Zo zou de iPhonemaker bezig zijn met een paar dingen die we nog niet van het bedrijf hebben gezien en wat grote verbeteringen aan bestaande producten. Deze vijf dingen kunnen we in de toekomst (als het goed is/hopelijk) nog verwachten.

Apple Glasses

Volgens de geruchten en zeer plausibele deducties zou Apple al een tijdje bezig zijn met een AR headset. Vorig jaar introduceerde het bedrijf de ARKit en verschillende analisten geloven dat dit nog maar het begin is van de AR bezigheden. De Japanse Nikkei Asian Review laat weten dat de Apple leverancier Quanta bijvoorbeeld bezig is met een AR headset en dat deze ergens in 2019 onthuld zou moeten worden. Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo zouden we echter nog tot 2020 moeten wachten voordat we aan de slag kunnen met een AR headset.

Augmented reality Apple Glasses bril
Een concept voor de bril

Elektrische auto

Ook over een elektrische auto circuleren er al wat jaartjes geruchten. Van geheime gebouwen tot dubieuze overnames, alles wees erop dat Apple iets met auto’s aan het doen was. Er zouden honderden medewerkers bezig zijn met een elektrische auto, welke onder de naam Project Titan ging. Later gaf Tim Cook eindelijk toe dat Apple inderdaad bezig was met auto’s, maar dat ze niet per se een auto gingen maken. Ze zouden bezig zijn met de software voor zelfrijdende auto’s. De laatste tijd zijn de geruchten over een eigen auto echter weer aangewakkerd en opperen mensen zelfs dat Apple Tesla over zou kunnen nemen. Toevallig lijken er ook behoorlijk wat mensen van Tesla over te stappen naar Apple. Ook over een mogelijke auto heeft Ming-Chi Kuo iets te zeggen: deze zou eraan komen in 2023 – 2025.

Apple Car

Eigen headphones

Ook Apple headphones zouden op het programma staan. Op het moment verkoopt het bedrijf headphones via de Beats merknaam, maar volgens de geruchten zouden er ook headphones komen onder de Apple naam zelf. Ze zouden een premium alternatief zijn voor de Beats headphones en zouden ergens in 2019 moeten verschijnen. Dit laat Bloomberg weten in een bericht, waarin ook staat dat de headphones eigenlijk al eerder op de markt zouden komen. Mogelijk zou Apple te maken hebben gehad met ontwikkelingsuitdagingen.

Beats headphones

Noise-cancelling AirPods

In hetzelfde Bloomberg bericht, waarin wordt verteld dat we headphones kunnen verwachten, staat ook dat we kunnen rekenen op noise-cancelling AirPods. Apple zou bezig zijn met een meer premium versie van de huidige AirPods, welke niet alleen vervelende geluiden zouden onderdrukken maar ook beter bestand zouden zijn tegen water. Ze zouden echter niet bedoeld zijn om mee te zwemmen. Ook zou je met de oordopjes verder weg kunnen zitten van je iPhone en nog steeds van je muziek kunnen genieten. Volgens Bloomberg zouden we de oordopjes in 2019 zien verschijnen, terwijl de huidige AirPods dit jaar weer een kleine update krijgen.

Apple AirPods

iPhone SE 2

Tijdens het aankomende Apple event verwachten we drie nieuwe iPhones te zien: de iPhone 9 en twee duurdere iPhone XS toestellen. Toch zijn er ook geruchten over een iPhone SE 2, die eindelijk ook een keer op de markt zou verschijnen. In 2016 mochten we kennismaken met de iPhone SE en sindsdien is het bij Apple erg stil geweest met betrekking tot een opvolger. Hoewel er volgens sommige berichten nog hoop is op een opvolger, zou deze in ieder geval niet samen met de drie andere nieuwe iPhones worden onthuld. Wanneer wel? Wie zal het zeggen.

Dat zijn het voor de producten die we mogelijk ergens in de toekomst kunnen verwachten. Het jaar is echter nog niet om en de komende paar maanden kunnen we een reeks aan Apple goodies verwachten, die zo goed als zeker eraan zitten te komen. Deze nieuwe Apple producten kunnen we de komende maanden verwachten.

Stuff

Reageer op artikel:
Vijf dingen die we in de toekomst van Apple kunnen verwachten
Sluiten