Vijf dingen die Apple en Samsung van Chinese smartphonemakers kunnen leren

Hoewel voor veel mensen Apple of Samsung de keuzes zijn als het gaat om smartphones, zijn Chinese smartphonemakers al een tijdje bezig met een langzame maar zekere aanval op de smartphonemarkt. Huawei doet het vooral goed, maar ook merken als Xiaomi en OnePlus zijn tegenwoordig toch redelijk populair. En hoewel ze nog niet helemaal de markt hebben overspoeld zijn er wel vijf dingen die ze beter doen dan Samsung en Apple.

Schappelijke prijzen

Over het algemeen worden Chinese smartphones vergezeld van behoorlijk schappelijke prijskaartjes. Denk bijvoorbeeld maar aan OnePlus met zijn flagship-killers, die smartphones maakt met behoorlijk wat features. Toch blijven de prijzen een stuk lager dan bijvoorbeeld een iPhone Xs of Samsung Galaxy S9, hoewel OnePlus de laatste tijd wel wat duurder is geworden. Daarbij lijken Chinese smartphonemakers vaak juist extra focus te leggen op features en kwamen veel Chinese telefoons al een hele tijd met een dubbele camera en behoorlijk wat RAM, voordat dit aansloeg bij de mainstream smartphonemakers.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Fast charger erbij

Iets anders dat Chinese smartphonemakers wat schappelijker maakt, is het feit dat je vaak bij de toestellen meteen een fast charger krijgt. Vaak krijg je die bij grotere smartphonemakers er niet bij, terwijl je wel eerst wordt lekker gemaakt met de fast charge capaciteiten van het toestel. We moeten er wel bij zeggen dat je vorig jaar bij de Samsung Galaxy S9 er wel een adapter bij kreeg voor Adaptive Fast Charging.

Ook draadloze oplader in de doos

Afgezien van de fast charger krijg je bij sommige Chinese smartphones ook meteen een draadloze oplader erbij. Zo werd Xiaomi’s Mi Mix tot de verbazing van velen geleverd met een draadloze oplader. Ook dat vinden we erg schappelijk en een stuk gezelliger dan na de aankoop van je dure smartphone meteen meer geld uit te moeten geven aan extra accessoires, zodat je van alle features gebruik kunt maken.

draadloos opladen

Inclusief case en screen protector

Twee dingen die je absoluut nodig hebt en bij bijna elke Chinese smartphone krijgt, zijn een case en screen protector. Want hoe stevig je toestel wel niet mag zijn, een case heb je in ieder geval nodig en het is vragen om problemen om er zonder te rond te lopen. Maar bij veel bekende smartphone is dat precies wat je niet terugvindt in de doos.

Grotere batterij

Het is niet zo dat je bij elke Chinese smartphone een grotere batterij krijgt dan doorgaans het geval is, maar redelijk wat Chinese smartphonemakers lijken het wel een prioriteit te vinden. En dat is ontzettend fijn, aangezien het telkens moeten opladen van je toestel één van de grootste ergernissen is. Samsung heeft het natuurlijk geprobeerd, maar liep tegen wat ontvlambare problemen op. Ze lijken de laatste tijd echter weer wat moed te hebben verzameld.

smartphone batterij leeg

De volgende Chinese smartphone waar we op het moment op wachten is natuurlijk de OnePlus 7. Deze zou met zijn camera mogelijk een grote voorsprong krijgen op Apple’s iPhones.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Vijf dingen die Apple en Samsung van Chinese smartphonemakers kunnen leren
Sluiten