Kiara Angelino
Kiara Angelino Gadgets 14 mei 2017

Dit zijn dé camerahacks voor thuis die jou een betere fotograaf maken

Of je nou een beginnende of professionele fotograaf bent, je kunt je skills altijd naar een hogere niveau tillen. Voor een perfecte foto moet je wat over hebben natuurlijk. Met deze camerahacks maak je dan ook de mooiste foto’s in korte tijd.

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om goede foto’s te maken. Door simpele trucs toe te passen kun je de meest vette foto’s maken. Dat blijkt uit deze korte video, waarin fotograaf Sheldon Evans een aantal van deze trucs laat zien. Hij gebruikt voorwerpen die iedereen wel in huis heeft. Dus je hoeft geen dure spullen ervoor aan te schaffen. Daarnaast zijn deze camerahacks ook gemakkelijk zelf toe te passen. Succes!

Plastic zak voor belichting

Als je portretten met de flitser aan fotografeert zijn ze al snel overbelicht. Door een plastic zak vast te knopen en voor de flitser te plaatsen, blijft de kleur er realistisch uitzien. Een simpel, maar superslim idee.

camerahacks

Handdoek als camera-slider

Soms wil je tijdens het filmen het beeld verplaatsen. Hier heb je eigenlijk een camerastatief voor nodig die kan schuiven. Heb je die niet? Een handdoek kan je daarbij helpen. Leg een handdoek ergens neer en zet vervolgens de camera erop. Trek de handdoek tijdens het filmen naar je toe en voilà: je hebt een mooi, stabiel bewogen shot.

Micro-foto’s met een mooie achtergrond

Heb jij geen zin om een achtergrond bij een klein voorwerp te Photoshoppen? Dat kan gemakkelijk. Zoek een achtergrond op die je op je laptop of een ander beeldscherm plaatst. Zet het voorwerp voor het scherm en maak de foto. Je foto komt er goed uit te zien, zonder dat je er al te veel voor hebt gedaan.

camerahacks

Blinken voor een mooi effect

Met licht werken kan lastig zijn, maar is natuurlijk essentieel. Lichte blinken op beeld krijgen is een mooi effect, maar is de creatie niet zo gemakkelijk. Door een cd-schijf te gebruiken kun je deze blinken creëren. Hierdoor ontstaat er een mooi effect.

camerahacks

Vuurvlammen in beeld

Met vlammen kun je ook een mooi effect creëren. Steek een lucifer aan en hou de vlam voor de lens. Je krijgt nu een gloed te zien. Zorg er wel voor dat je de foto snel maakt en niet je vingers verbrandt. Want dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn ;-).

Zo zie je dat je met de simpelste trucjes iets moois kunt maken. Deze korte video is het kijken dus zeker waard. Krijg jij ook geen genoeg van camerahacks? Check hier 8 andere gemakkelijke camerahacks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn dé camerahacks voor thuis die jou een betere fotograaf maken
Sluiten