Culture 18 mrt 2019 Ilona Braam

Vijf klassieke LEGO-sets waar je nu veel geld voor krijgt

Als je kinderen hebt, zullen ze ongetwijfeld op een gegeven moment een keer gaan zeuren om LEGO. En nu zijn de LEGO blokjes een goede manier om de cognitieve capaciteiten van je kids te stimuleren, maar je zult ongetwijfeld weten dat het geen goedkope blokjes zijn. Hoe duur de nieuwe sets echter ook zijn, het kan nog duurder. Zo zijn sommige klassieke sets tegenwoordig een stuk meer waard dan dat vroeger het geval was en als je op zolder nog LEGO hebt staan, moet je zeker even checken of de onderstaande vijf sets daar niet tussen zitten. Je kunt er namelijk een smak geld voor krijgen.

Imperial Star Destroyer

Opvallend is dat vooral Star Wars sets veel lijken te vangen. Als eerste op de lijst hebben we dan ook een Imperial Star Destroyer. De set uit 2002 bestaat uit meer dan 3.000 blokjes en wordt inmiddels niet meer gemaakt. In de tijd betaalde je voor het pakket zo’n 290 euro, maar inmiddels moet je toch wel rekenen op een prijskaartje van zo’n 3.000 euro als je hem probeert te scoren. Als je hem aan de andere kant zelf al hebt, is het een mooie investering geweest.

LEGO Imperial Star Destroyer

Death Star II

Ook als tweede op de lijst hebben we een Star Wars ruimteschip staan en in dit geval is het de Death Star II uit 2005. De set bestaat uit 3417 LEGO blokjes en in alle glorie is hij 65 cm hoog en 50 cm breed inclusief de standaard. Waar ook deze set eerst 290 euro waard was, zou je er vandaag de dag een mooie 2.900 euro voor kunnen krijgen.

LEGO Death Star II

Taj Mahal

Dan gaan we verder naar de Taj Mahal uit 2008 met 5.922 blokjes. De set is speciaal voor ervaren LEGO bouwers en zou geavanceerde technieken en zeldzame elementen gebruiken. Qua grootte moet je denken aan 51 cm x 41 cm en tegenwoordig is de prijs gestegen van 233 euro naar een whopping 1.130 euro.

LEGO Taj Mahal

Café hoekje

Van de Taj Mahal gaan we naar een simpel ogend cafeetje uit 2007 op de hoek van een straat. De set bestaat uit 2056 verschillende stukjes en is 57,2 x 47,6 cm groot. Back in the day kon je de box scoren voor 105 euro, maar als je het vandaag de dag probeert kun je gerust rekenen op 2.300 euro.

LEGO Cafe Corner

Ultimate Collector’s Millennium Falcon

Als laatste op de lijst hebben we een collector’s item Millennium Falcon uit 2007. Jawel het is weer Star Wars en als je met deze set bezig gaat, heb je uiteindelijk 5.197 stukjes door je handen laten glijden. Het is ook een redelijk groot bouwwerk waar je uiteindelijk mee overblijft en de afmetingen zijn dan ook 84 x 56 x 21 cm. Vroeger betaalde je daar bijna 400 euro voor en als je er nu één in je bezit hebt, kun je er bijna 3.000 euro voor krijgen.

LEGO Millennium Falcon

Natuurlijk kun je je ook gewoon lekker niks aantrekken van de verschillende sets en zelf iets bedenken om te maken met de vele blokjes. Deze man bedacht bijvoorbeeld dat hij 100.000 blokjes best kon gebruiken om een scène uit The Last Jedi na te bouwen.

Reageer op artikel:
Vijf klassieke LEGO-sets waar je nu veel geld voor krijgt
Sluiten