Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 28 nov 2015
Leestijd: 4 minuten

WANT to Have: Vijf must-have gadgets voor tijdens de wintersport

Alhoewel het in Nederland niet echt winters weer is en het zo nu en dan een aantal keer heeft gesneeuwd geldt dat niet voor alle Europese gebieden. Sterker nog, op veel plekken ligt volop sneeuw. Wij hopen dan ook dat je binnenkort je skispullen bij elkaar raapt en richting de Alpen vertrekt. Maar daar heb je natuurlijk wel goede of toffe spullen voor nodig. Het aanbod voor skigear is gigantisch dus beschreven wij al eerder negen top snowboards en de beste wintersportjassen voor op de piste. Maar er is uiteraard meer. Check it out en wellicht maken deze vijf essentials jouw wintersport compleet.

1. Baxter Black Skibril: must voor elke wintersport

Naast een board, schoenen en goede kleding is een bril ook van uitermate belang. Zowel voor je zicht als voor de bescherming van je ogen. Het komt wel eens voor dat het nogal hard op de piste sneeuwt en dan heb je een bril nodig waarmee het zicht – in hoeverre dat mogelijk is – goed blijft. Maar dat geldt ook voor als de zon schijnt.

De Baxter van Aphex is dan ook uitermate geschikt. Deze bril heeft een oversized frame en zorgt de anti-fog coating ervoor dat je bril niet beslaat. Ook bij temperatuurwisselingen behoud je goed zicht. De skibril is van soepel doch sterk polycarbonaat gemaakt en kun je dankzij het RSS-Systeem eenvoudig van strap wisselen. De Baxter Black Skibril is voor 59,95 euro hier te koop.

2. CL!CK Carabiner

Het komt regelmatig voor dat de bindingen van ski’s of snowboard net niet goed zijn afgesteld of dat ze door trillingen tijdens een pittige afdaling los komen te zitten. Nu vind je op de meeste pistes plekken met tools om ze goed te zetten en aan te draaien, maar er zijn ook genoeg plekken te vinden waar dit niet het geval is. Het is dan ook handig om deze tools altijd op zak te hebben. Maar we snappen dat je niet met een gigantische gereedschapskist de piste op wilt dus moet je de CL!CK Carabiner checken.

De CL!CK is er zowel in een snowboard- als ski-uitvoering en zijn de tools voorzien van alle schroevendraaiers die nodig zijn voor het verstellen van je board of ski’s. En door de speciale ‘Glove-On’ technologie kun je tijdens het sleutelen gewoon je handschoenen aanhouden. Ook is-ie van een bieropener voorzien. Niet geheel onbelangrijk! De CL!CK Carabiner kun je voor omgerekend 22 euro hier bestellen.

3. Airboard, de opblaasbare slee

Soms moet je je ski’s of board uittrekken en eens wat anders proberen. Ga bijvoorbeeld eens de berg af met de Airboard. Met deze opblaasbare slee knal je met een flinke snelheid van de berg. De slee is van een duurzaam materiaal gemaakt en vangt-ie alle hobbels voor je op zodat je ride smooth verloopt.

Sturen doe je door je gewicht te verplaatsen en als je tot stilstand wilt komen moet je ‘m negentig graden draaien. Heb je de Airboard onder de knie? Ga voor een jump! Je moet overigens wel het nodige geld voor deze opblaasbare slee over hebben. Voor ruim driehonderd euro is de Airboard hier te koop. Dan is een simpele houten slee toch ietwat goedkoper.

4. POC Fornix Helm

Een aantal jaar geleden zag je een enkeling met een helm en werden vooral de kids ermee uitgerust, maar de trend heeft zich gelukkig doorgezet en zie je nog maar een enkeling zonder helm. Als je dus nog niet over een helm beschikt is het aan jou de taak om er één aan te schaffen. Check bijvoorbeeld de POC Fornix. Deze helm is een lichtgewicht, goed geventileerd en met aramide versterkt. Dit materiaal zorgt ervoor dat-ie zowel lichtgewicht als een hoog niveau van stabiliteit en bescherming biedt.

De helm is ook verstelbaar zodat-ie perfect bij je hoofd aansluit en beschikt de Fornix over een goed ventilerend vermogen. Wil jij tijdens de wintersport een helm die comfortabel over je hoofd zit én ‘m goed beschermt dan is de POC Fornix voor 159,95 euro hier te koop.

5. Lucent Heated Gloves

De temperatuur kan bovenaan de piste behoorlijk dalen en dat zorgt ervoor dat je snel koude handen krijgt. En als er iets niet chill is, zijn het koude handen. Investeren in goede warme handschoenen is dan ook een must. Maak kennis met de Lucent Heated Gloves. Dit zijn handschoenen met een verwarmingselement die je hele hand verwarmt.

Je kunt tussen drie standen kiezen die alledrie invloed hebben op de batterijduur. Handschoenen met een verwarmingselement zijn echter niet goedkoop. Voor 320 euro zijn ze hier te koop. Maar dan weet je wel zeker dat je geen koude vingers op de piste hebt tijdens de wintersport.

Check ook ons dossier met toffe gadgets en cadeautjes voor de feestdagen, of vergaap je aan deze andere wintersport-hebbedingetjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT to Have: Vijf must-have gadgets voor tijdens de wintersport
Sluiten