Gadgets 5 jul 2018 Ilona Braam

Met deze vijf Fitbit hacks sport je efficiënter en slimmer

In de zomer lijken mensen altijd meer zin te hebben om te gaan sporten en dan verschijnen de de Fitbit bandjes weer uit een stoffige la. In de zomer kun je je jezelf ook minder goed verstoppen onder een dikke trui en wordt duidelijk waar al die koekjes met kerst heen zijn gegaan. Als je een Fitbit tracker of smartwatch hebt, hebben we vijf hacks voor je om efficiënter en slimmer met je Fitbit om te gaan.

Koppelen aan Strava app

Strava is één van de bekendste fitnesstracker apps en behoorlijk wat mensen zweren erbij. De app werkt uiteraard ook met je Fitbit gadgets en houdt vervolgens precies bij wat je bijvoorbeeld allemaal verbrand hebt, hoe lang je actief bent geweest en hoe ver je bent gerend. Op deze Fitbit/Strava website kun je je Fitbit account koppelen aan je Strava account, zodat ze in harmonie samenwerken. Nadat je dat hebt gedaan zorgt de Strava app ervoor dat je fitness informatie automatisch verschijnt bij je Fitbit statistieken.

Strava fitness app

Voedsel scannen

Als je wilt afvallen of fitter wilt worden draait het niet alleen om je workouts, maar ook om wat je allemaal eet en drinkt. Je lichaam is een soort machine en als je de verkeerde brandstof erin gooit, gaat het op den duur mis. Je stopt bijvoorbeeld toch ook geen benzine in een dieselauto? De Fitbit app kan je helpen om bij te houden wat je allemaal eet en drinkt, door de barcode op de verpakking te scannen. Natuurlijk hoef je niet als een gek alles te gaan scannen, maar het kan je wel helpen met realiseren dat je bijvoorbeeld een ongezond eetpatroon hebt of dat je juist vooruit gaat en steeds gezonder gaat eten.

Fitbit Versa smartwatch fitness tracker

Smartwatch vergeten? Geen probleem

 

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je je tracker thuis vergeet en enthousiast als je bent zonder nadenken de deur uit bent gesprint. Als je weer thuis aankomt hoef je echter niet in paniek te raken, want het betekent niet per se dat alles verloren is. Als je je smartphone bij je had, is in ieder geval een deel niet verloren.

Fitbit app

De Fitbit app trackt namelijk ook een paar basis dingetjes via de sensoren van je smartphone. Hiervoor moet je wel eerst MobileTracker aanzetten in de Fitbit app. Om dat te doen ga je in de app naar je profiel en kies je voor Setup a Device. Daar kies je weer MobileTrack en je bent er helemaal klaar voor. Het aanhouden van de optie slurpt wel aan de batterij, dus het is misschien niet verstandig om de optie altijd aan te hebben staan. Maar als je aan de andere kant niet vergeet om de optie voor het rennen in te schakelen, kun je waarschijnlijk ook onthouden om je smartwatch om te doen.

Ga voor een personal trainer

Via je Fitbit app kun je ook soort van een personal trainer nemen. Natuurlijk gaat er niet echt een mannetje zich met je bemoeien, hoewel er sommige apps zijn waar dat inderdaad wel het geval is. In dit geval krijg je echter extra content, zoals video’s en audio, die speciaal geselecteerd zijn op basis van wat je fitness doelen zijn. Ook verandert de selectie op basis van je Fitbit statistieken. Helaas is de service niet gratis en moet je er wel zo’n 39,99 dollar voor over hebben.

Fitbit Ionic smartwatch

Babbelen over Fitbit met Alexa

Natuurlijk is het veel te vermoeiend om telkens naar de Fitbit app of website te gaan om je statistieken eens goed te bekijken. Je bent namelijk al helemaal uitgeput van je heftige workout. Gelukkig is Alexa er altijd om je te helpen en dus ook met je Fitbit stats. Al je toevallig een Echo speaker in huis hebt, kun je de assistent gewoon vragen hoeveel stappen je bijvoorbeeld hebt gezet of naar complimenten proberen te vissen dat je het allemaal wel goed doet. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst even de Fitbit skill installeren.

 

Hoewel Fitbit nog steeds het bekendste merk is als het gaat om fitnesstrackers, zijn er inmiddels natuurlijk wel behoorlijk wat andere trackers op de markt verschenen. Ook de Chinese Xiaomi heeft een paar trackers in het assortiment en onlangs mochten we kennis maken met de Xiaomi Mi Band 3. Zoals we weten is het voordeel aan Xiaomi, dat de producten doorgaans erg schappelijk geprijsd zijn.

Gizmodo

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze vijf Fitbit hacks sport je efficiënter en slimmer
Sluiten