Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 22 juli 2018

Vijf gadgets waarvan je niet weet dat je ze nodig hebt

Waarschijnlijk heb je een behoorlijk aantal gadgets in huis, die nuttig en soms ook wat minder nuttig zijn. De kans is echter groot dat je een paar gadgets mist, waarvan je misschien niet denkt dat je ze nodig hebt of er misschien niet eens op bent gekomen dat ze handig zouden kunnen zijn. Deze vijf gadgets zijn de moeite waard om aan je verlanglijstje toe voegen en maken je leven een stuk makkelijker.

Uninterruptible Power Supply

Elektriciteit is net zoals zuurstof. Het lijkt er altijd te zijn en je merkt pas dat je het echt nodig hebt, wanneer je er een tekort aan hebt. Je denkt er met je smartphone bijvoorbeeld pas aan als die je vertelt dat zijn energie bijna op is. Hoewel het niet al te vaak voorkomt dat de elektriciteit in Nederland uitvalt, gebeurt het toch vaker dan je zou denken. Als je dan net een kritieke update aan het doen bent, bestaat er een kans dat je laptop bijvoorbeeld problemen krijgt.

UPS

Om ervoor te zorgen dat zoiets nooit kan gebeuren is een Uninterruptible Power Supply (UPS) een handige gadget om paraat te hebben. Het is als het ware een behoorlijke powerbank, die ervoor zorgt dat je nog net wat extra energie over hebt voor je apparaten. Ook zorgt het ervoor dat je elektronica beschermd is tegen stroomstoten. Doorgaans worden UPS’s gebruikt bij datacentra, maar het kan geen kwaad om er één in huis te hebben.

Documentscanner

Een documentscanner klinkt in de eerste instantie niet als iets dat je tegenwoordig nog nodig zou hebben. Toch hebben we nog steeds met meer fysieke documenten te maken dan je zou denken. En als je die kwijt raakt, kun je niet makkelijk even een zoekopdracht doen. Ook zoeken in het document zelf gaat een stuk langzamer als je computer je er niet mee helpt.

Natuurlijk zou je ook met je smartphone of met een flatbed scanner je documenten kunnen scannen, maar die zijn een stuk minder efficiënt dan een documentscanner. Een  scanner speciaal voor documenten kan namelijk meerdere pagina’s tegelijkertijd aan beide zijden inscannen. Het is misschien wat duurder dan een standaard scanner, maar het is het zeker wel waard.

Document scanner

Mesh wifi router

Uiteraard heb je al een router in huis maar als je wifi verbinding belangrijk voor je is, kun je ook net wat meer investeren in een mesh router. Deze bestaat uit verschillende ontvangers, die je door het hele huis kunt verdelen. Hierdoor heb je tot in de verste hoekjes van je huis nog een sterke verbinding. Hoewel je normale router waarschijnlijk ook al goed werk, zijn er altijd plekjes in huis of in de tuin waar het wat minder is. Je zou natuurlijk kunnen gaan voor een wifi versterker, maar die zorgt er weer voor dat je met verschillend netwerk namen te maken hebt.Naast een sterke internetverbinding overal in huis komt een mesh router ook met geavanceerde management tools om bijvoorbeeld extra bandbreedte te geven aan belangrijke apparaten.

Mesh router

Verstelbare laptopstandaard

Aangezien we met z’n allen toch behoorlijk wat uren spenderen achter de computer, is het belangrijk dat we dat dan ook op een goede manier doen. In de verkeerde houding zitten kan zorgen voor ernstige klachten en behoorlijk wat pijn. Niet alleen RSI is een issue, maar je kunt met een verkeerde houding ook op nek- en schouderklachten rekenen. Een eerste begin is je computer op de juiste hoogte positioneren en daar gebruik je een verstelbare laptopstandaard voor. Hiermee kun je je laptop precies goed regelen en wordt de kans op klachten al een stuk kleiner. Daarnaast is het belangrijk om rechtop te zitten en je schouderbladen naar achteren te duwen en te houden.

Laptop standaard gadgets

Network Attached Drive

Een Network Attached Drive of NAS kan je uit de brand helpen als je bij je bestanden moet, maar je laptop niet bij je hebt. Het is een kastje met één of meerdere harde schijven, dat direct op je router is aangesloten. Op deze harde schijven kun je bestanden van je computer opslaan om vervolgens via internet overal weer bij te kunnen. Ook kunnen ze automatische backups maken van je bestanden, zoals bijvoorbeeld je foto’s of je iTunes bibliotheek. Op deze manier heb je altijd al je bestanden bij je.

NAS Network Attached Drive

Helaas zijn de bovengenoemde gadgets niet de allergoedkoopste gadgets, waar je voor zou kunnen gaan. Gelukkig zijn er ook goedkopere gadgets, die minstens even handig kunnen zijn. Check bijvoorbeeld eens deze vijf gadgets op Wish, die je ook absoluut nodig hebt.

Gizmodo

Reageer op artikel:
Vijf gadgets waarvan je niet weet dat je ze nodig hebt
Sluiten