Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 17 sep 2014

Vijf Google Chrome-extensies waarmee je nieuwe tabbladen functioneel maakt

Als je wel eens met Google Chrome werkt weet je dat je er veel extensies voor kunt installeren. Zo veel dat je nooit meer last hoeft te hebben van te veel tabs, websites die je per ongeluk hebt gesloten of een onoverzichtelijke hoeveelheid apps. Voor alles is wel een extensie, maar soms moet je verder kijken dan wat Google biedt om de beste te vinden. Wij hebben vijf handige extensies gevonden voor Google Chrome. Hiermee zul je niet snel meer het overzicht op je webbrowser kwijtraken en maak je tabbladen functioneel.

Currently

Currently is een simpele extensie waarmee je de tijd en het weer op jouw locatie kunt zien. Toch is het vermoeiend om iedere keer naar deze informatie te zoeken. Met deze extensie staat ‘t altijd in je zicht en weet je altijd wanneer het tijd is om te lunchen. Ook kun je snel inspelen op het mooie of slechte weer dat is voorspeld. Je kunt zelf de layout en kleur van deze extensie bepalen, mocht de huidige layout en de kleur licht blauw niet je ding zijn.

 

Quick Start

Quick Start biedt een snelle toegang tot alle geïnstalleerde extensies. Daarnaast kun je verschillende pagina’s maken waarop je bookmarks en bezochte websites worden opgeslagen. Ook bij deze extensie kun je zelf de layout van deze extensie bepalen en een wallpaper naar keuze instellen. Verder kun je op Quick Start ook het weer in de gaten houden en verzorgt Google het laatste nieuws. Deze extensie is zeker een aanrader als jij een echte multitasker bent.

 

OneFeed

OneFeed is het ultieme social media dashboard. Met deze extensie ben je altijd op de hoogte van de laatste berichten op Facebook, Twitter, Instagram, Gmail en andere social media. Je ontvangt van alles meldingen, dus je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je iets mist. Je kunt er zelfs op reageren via deze extensie. OneFeed is zelf aan te passen door bijvoorbeeld je meest bezochte websites in een tab te zetten. Je kunt ook links in losse mappen bewaren, zodat je van elk project alles overzichtelijk bij elkaar hebt.

 

Ultimate New Tab

Bij de Ultimate Tab extensie krijg je al jouw extensies in een lange scrollbare pagina. Je kunt een gemakkelijk overzicht van je bezochte websites, web-apps, instellingen van extensies, bookmarks, je zoekgeschiedenis en nog veel meer maken. Ook bij deze extensie kun je zelf bepalen wat je wallpaper moet zijn. Het handigste aan deze extensie is de Speeddial sectie. Hierbij kun je aangeven welke websites jij met één klik wilt bezoeken. Zo kun je alle pagina’s laten verdwijnen en verschijnen wanneer je dat wilt. Ultimate New Tab werkt goed samen met de Smooth Gestures Plus extensie. Hiermee kun je Google Chrome gemakkelijk besturen met de bewegingen van je muis.

 

Home New Tab Page

De Home New Tab Page extensie geeft je een gemakkelijke toegang tot shortcuts, informatie en notificaties. Je kunt hier je Facebookupdates bijhouden, je Google calendar, Gmail en andere websites. Ook deze extensie laat je zelf beslissen welke wallpaper je wilt hebben. Je kunt alleen niet je bookmarks en bezochte websites bekijken. Wel heeft Home New Tab Page een sectie met Quick Notes. Daar kun je informatie neerzetten die je in de loop van de dag nog een keer wilt bekijken. Als laatste biedt deze extensie toegang tot andere geïnstalleerde extensies en tabs die je hebt afgesloten. Handig als je wilt multitasken.

Als bonus: Check ook Momentum

[RELATED_ARTICLE article_id=”73952″]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf Google Chrome-extensies waarmee je nieuwe tabbladen functioneel maakt
Sluiten