Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 2 apr 2020

Vijf handige smarthome accessoires van IKEA

Tot en met 28 april zitten we zoveel mogelijk thuis. Om te werken, om de kinderen les te geven of gewoon omdat we niet anders kunnen. De eerste weken heb je wellicht mede gebruikt om wat klussen op te pakken. Maar we hebben dus nog ruim vier weken te gaan. De hoogste tijd dus om te kijken wat je binnen allemaal kunt verbeteren. Bij de IKEA heb je een groot aantal producten die je daarbij helpen.

Wij zijn in het assortiment gedoken van IKEA om te zien wat je allemaal kunt scoren op het gebied van de smarthome-mogelijkheden. Dit zijn daarbij vijf producten die betaalbaar zijn (hey, het blijft de IKEA) en waar je ook echt wat aan hebt.

Draadloos je telefoon opladen met de Nordmarke

We beginnen dit IKEA-overzicht met de Nordmarke, waarbij gelijk weer duidelijk wordt wat voor rare namen het bedrijf toch eigenlijk gebruikt. Maar het product zelf is handig. Steeds meer smartphones zijn draadloos op te laden, zodat je niet meer met kabelbrij hoeft te werken. De oplader werkt met smartphones die Qi gecertificeerd zijn, dus dat zijn in principe de meest recente modellen. Let wel dat het opladen niet extreem snel gaat, maar je betaalt dan ook niet de hoofdprijs.

Scoor hem hier

De IKEA draadloze oplader (Afbeelding: IKEA)

De Tradfri als de hub van je IKEA-smarthome

Onder de naam Tradfri, maar dan met een rondje op de A (want het moet wel onuitspreekbaar zijn) heeft IKEA een serie van smarthome producten. Dit is daarbij de hub van alles. De verschillende producten kun je verbinden met de hub en dan via de IKEA Home smart app kun je de verschillende producten makkelijk aansturen. Zeker wanneer je van plan bent om echt veel verschillende smartlampen of andere dingen te kopen, dan is dit de basis waar je alles uit doet.

Scoor hem hier

De hub (Afbeelding: IKEA)

De Tradfri set met contacten

Denk daarbij bijvoorbeeld aan deze slimme contactdozen. Deze plaats je waar je normaal je stekker in doet en vervolgens doe je de stekker van je product weer hier in. Het gevolg is dat je vanuit de app makkelijk kunt bepalen welke contacten wel en geen stroom moeten afgeven. Zeker bij producten die je standaard in een stopcontact hebt zitten, maar waarmee je niks doet, verbruiken stroom wanneer ze in de standby modus staan. Hiermee bespaar je dus stroomkosten.

Scoor hem hier

Bespaar op je stroomkosten (Afbeelding: IKEA)

De Tradfi dimmer

Tot slot hebben we in dit IKEA-overzicht met de Tradfi producten nog een dimmer die je gebruikt voor de verschillende lampen. Het idee is simpel: je hoeft niet altijd dezelfde soort felheid in het licht te hebben. Wellicht dat je tijdens het studeren je lamp op volle kracht wil hebben, maar tijdens het avondeten of het niet zo te zijn dat de lamp je verblindt. Met deze dimmer pas je dat allemaal makkelijk aan.

Scoor hem hier

Niet verblind worden door het licht (Afbeelding: IKEA)

Muziek en licht met de Symfonisk in samenwerking met Sonos bij IKEA

Het laatste product in dit overzicht is de Symfonisk. Dit is misschien wel het mooiste IKEA-product van dit overzicht. Hij is gemaakt in samenwerking met Sonos en combineert de charme van een lamp met de speaker-kracht van Sonos. Op die manier sla je dus twee vliegen in één klap. Stream je Spotify-lijst er naar toe en wanneer je stereogeluid wilt, dan kun je twee speakers kopen die met elkaar combineren voor een nog indrukwekkendere geluidsshow.

Scoor hem hier

Het topproduct (Afbeelding: IKEA)

Wil je meer handige smarthome tips? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Vijf handige smarthome accessoires van IKEA
Sluiten