Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 7 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #19

De Billy boekenkast is één van de meest iconische meubelstukken uit de Ikea collectie. Maar hoewel het een boekenkast is, hoef je hem niet per se voor dat doel te gebruiken. Je kunt er bijna alle kanten wel mee op. Voor dit weekend hebben we vijf Ikea hacks voor je verzameld om met je Billy boekenkast aan de slag te gaan.

Billy Dressoir

Als eerste hebben we een bijzonder Billy dressoir voor je gevonden. Hij ziet er modern uit en is iets dat je niet zo gauw bij iemand tegen zal komen. Met deze hack leer je wat je er allemaal voor moet doen en bedenk je dat je niet per se dezelfde kleuren hoeft te gebruiken. Je zou bijvoorbeeld ook voor een zwarte onderkant kunnen gaan met een wit marmeren blad om het extra chic te maken.

Ikea hack Billy boekenkast

Verscholen bed

Met deze hack ben je wel wat langer bezig, maar dan heb je ook wat. Je leert namelijk iets maken dat in eerste instantie gewoon lijkt op een boekenkast. Stiekem zit er echter een heel bed in verborgen en kun je het middelste gedeelte omdraaien als een echte schurk met een geheime kamer achter zijn boekenkast. In dit geval heb je natuurlijk geen extra kamer, maar tover je je kamer wel om tot een slaapkamer.

Ikea hack Billy boekenkast

Keukeneiland

Dan gaan we voor deze hack naar de keuken. Je maakt met dit project namelijk van je Billy boekenkast een handig keukeneiland om lekker aan te werken of zitten. Ook heb je meteen extra ruimte om je spullen in op te bergen. Probeer die extra ruimte dan wel georganiseerd te gebruiken en niet in te zetten als plek voor random spullen, waarvan je niet weet wat je ermee moet.

Ikea hack Billy boekenkast

Ingebouwde bibliotheek

Dan gebruiken we de Billy boekenkast bij deze hack eindelijk wel voor je boeken, maar wel op een wat mooiere manier dan standaard. Je leert namelijk een professioneel uitziende ingebouwde bibliotheek bouwen voor een stuk minder dan als je dat door een professional zou laten doen. Als je een bredere muur hebt, kun je het idee natuurlijk gewoon voortzetten en meer kasten plaatsen om het echt indrukwekkend te maken.

Ikea hack Billy bibliotheek

Poppenhuis

Als laatste hebben weer een leuke hack voor de kids en deze week tover je je Billy boekenkast simpel om in een grandioos poppenhuis. Je kunt er natuurlijk zoveel mee uit je dak gaan als je wilt en zelf bepalen hoe groot je het huisje wilt maken of zelfs aan de slag gaan met behang en vloerbekleding.

Ikea hack Billy boekenkast

Ook de Kallax kast is een iconisch Ikea meubelstuk, waar je van alles mee kunt doen. Je kunt er misschien zelfs nog wel meer mee dan de Billy boekenkast. Als je nog energie over hebt kun je ook eens deze vijf Kallax hacks bekijken om inspiratie op te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #19
Sluiten