Home 4 jun 2018 Ilona Braam

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #3

Ikea hacks zijn van die dingen waar je nooit genoeg van krijgt en die ook nooit op lijken te raken. Online is er een vaste toevoer van de dingen, die Ikea spulletjes hele andere doelen geven. Deze week hebben we weer vijf handige hacks voor je verzameld voor binnen en buiten.

Mobiele keuken

We hebben de laatste paar dagen behoorlijk wat regen gehad, maar wanneer het weer warmer wordt zitten we nog sneller dan The Flash weer lekker buiten van het zonnetje te genieten. Met deze Ikea hack heb je buiten meteen ook je keuken bij je. De Italiaanse designers van Teste di Legno hebben een doodgewone NORDEN tafel omgebouwd tot mobiele keuken en Gardenista is zo lief geweest om de stappen één voor één voor je in het Engels online te zetten. Zo sta je lekker binnen in de keuken te koken en zo doe je dat lekker in het zonnetje.

Ikea hack mobiele keuken

Luxueuze spa badmat

Als je je wel eens laat verwennen in een spa, weet je dat je er veel hout vindt en dat al dat hout er op de één of andere manier voor zorgt dat je er extra ontspannen rondloopt en je je ook nog eens (meer) één met de natuur voelt. Met deze hack van House of Hepworths creëer je dat spa gevoel een heel klein beetje in je eigen badkamer met RUNNEN vlonders. Deze Ikea vloertegels hoef je niet alleen buiten te gebruiken, maar zijn ook perfect als spa badmat.

Ikea hadk spa badmat

Al je dassen georganiseerd

Van de badkamer gaan we weer door naar de keuken, waar we een LÄMPIG pannenrek meenemen naar de slaapkamer om er een handig rekje voor je dassen van te maken. Ikeahackers laat je zien hoe je een pannenrek niet alleen plat hoeft te gebruiken om je hete pannen op te zetten. Je kunt hem ook tegen de muur vastmaken en de metalen stangen gebruiken om je stropdassen te organiseren.

Ikea hack stropdassen rek

Death Star lamp

Van deze Ikea hack worden we zelf erg blij, wat misschien een beetje luguber over kan komen. Maar jij moet er toch ook blij van worden als je ziet hoe ze bij Lylelo een Ikea PS 2014 hanglamp omtoveren tot een heuse Death Star, die je kamer onveilig maakt. De gefragmenteerde structuur van de lamp maakt hem perfect voor het project. Je moet wel even handig zijn met verf en afplaktape en behoorlijk wat geduld hebben.

Ikea hack Death Star lamp

Zelfrijdend bed

Dit moet wel de ultieme Ikea hack zijn als je houdt van wilde avonturen in je bed. In de autowereld zijn ze allemaal al jaren bezig met het proberen te maken van de perfecte zelfrijdende auto. Op Instructables laat Randofo je in een filmpje van iets langer dan een halve minuut zien hoe hij zijn Ikea bed omtoverde tot een zelfrijdende robot variant. Met deze hack rijdt je bed vanaf nu rond met 8pk en kun je af en toe de show stelen met maximaal 25 pk. Het bedframe dat wordt gebruikt is nu niet meer te koop bij Ikea, maar de man geeft aan dat je elk Queen size box frame kunt gebruiken, maar het liefst wel één van Ikea.

Ikea hack robot bed

Een ander ultiem bed is dit heerlijke alles in één exemplaar met een massagebank, ingebouwde speakers, bureau en oplaadstation. Als je goed zoekt op AliExpress kun je hem als je geluk hebt zelfs vinden.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #3
Sluiten