Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 14 mei 2018

Vijf iOS 12 features die naar jouw iPhone en iPad komen

Onlangs hield Google zijn jaarlijkse I/O ontwikkelaarsevenement en binnenkort is het aan Apple om zijn nieuwe ontwikkelingen aan de wereld te tonen tijdens de Worldwide Developers Conference. Uiteraard verwachten we meer te leren over de nieuwe iPhones, maar ook het nieuwe besturingssysteem zou op de planning moeten staan. Dit zijn alvast vijf features, die we waarschijnlijk kunnen verwachten in iOS 12.

Horizontale Face ID

Vorig jaar introduceerde Apple met de iPhone X meteen ook Face ID. Dit betekende het einde van de vingerafdrukscanner, maar misschien had het bedrijf daar nog even mee moeten wachten. Sommige gebruikers hebben namelijk allerlei problemen gemeld met de gezichtsherkennings feature.

Zo zou de scanner veel kritischer zijn dan Touch ID en moet je het toestel echt in precies de juiste positie houden om hem te kunnen ontgrendelen. Volgens het blog Macotakara, welke toegang heeft tot bronnen binnen Apple‘s bevoorradingsketen, zou de iPhonemaker in iOS 12 hier wat veranderingen aan toevoegen. Zo zou je met iOS 12 je iPhone ook horizontaal kunnen houden om Face ID te gebruiken. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat het allemaal wat makkelijker gaat.

Face ID

Facetimen met Animoji’s

Ook de leuke Animoji’s zouden aangepakt worden volgens Bloomberg journalist Mark Gurman. Hij verwacht dat de poppetjes hun eigen menu krijgen en ook in Facetime geïncorporeerd zullen worden. Dat betekent dat je niet meer je slaperige hoofd hoeft te laten zien tijdens Facetime oproepen, maar als een leeuw of kip kunt babbelen.

Je zou dan ook tijdens het gesprek van hoofd kunnen wisselen. Daarnaast geeft Gurman ook aan dat Apple bezig zou zijn met een multiplayer AR spel. Daar wijdt hij helaas niet verder over uit, dus we zullen gewoon moeten afwachten. Het klinkt in ieder geval wel spannend.

Animoji

Intiemere band met Siri

Vorige maand moet Google hebben gebaald toen Apple het voormalige Google hoofd van kunstmatige intelligentie, John Giannandrea, in dienst nam. Het toevoegen van Giannandrea aan het team, lijkt aan te geven dat Apple zich nog meer focust op zijn virtuele assistent Siri.

In dezelfde maand liet Apple‘s machine learning team namelijk ook al weten dat ze bezig waren met het personaliseren van Siri. Wanneer je “Hey Siri” zegt om de aandacht van de assistent te trekken, zou deze je stem herkennen (zoals OK Google). Dat is bijvoorbeeld handig als je ergens bent waar meerdere mensen een iPhone hebben en je niet wilt dat alle Siri’s naar je luisteren.

Google liet tijdens het I/O evenement ook al allerlei nieuwe AI dingetjes zien om je te helpen in het dagelijks leven. Dit lijkt het jaar van een diepere AI integratie te worden.

Siri

App vernieuwingen in iOS 12

Volgens MacRumors zou Apple ook nog bezig zijn met het aanpakken van verschillende bestaande apps, zoals iBooks en Stocks. Het zijn apps die de meeste mensen niet dagelijks gebruiken en wie weet wil Apple ze wat meer in de spotlight zetten. Hoe ze precies aangepakt gaan worden is nog onduidelijk. Inverse geeft aan dat de iBooks app mogelijk een “vandaag” sectie zou kunnen krijgen net als de App Store.

iOS 12

Seriously Do Not Disturb

Vorig jaar introduceerde Apple met iOS 11 de Do Not Disturb modus. Hiermee probeert het bedrijf mensen te helpen om zich in de auto te kunnen concentreren op de weg en niet afgeleid te worden door hun iPhone. Volgens de geruchten zou Apple met iOS 12 deze feature nog verder uitbreiden. Zo zou je toestel met de modus ingeschakeld automatisch oproepen kunnen afwijzen. Ook zou je alle notificaties tegelijkertijd kunnen uitschakelen.

Uiteraard heeft iedereen weer zijn eigen ideeën over wat Apple allemaal wel niet met iOS 12 zou moeten doen. Iupdateos is lekker zelf aan de slag gegaan en heeft wel een heel mooi iOS 12 concept tot leven geroepen.

Inverse

Reageer op artikel:
Vijf iOS 12 features die naar jouw iPhone en iPad komen
Sluiten