Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 11 sep 2015

Vijf iOS-games die wij graag op de Apple TV zouden spelen

Afgelopen week was het zo ver. Terwijl iedereen op het puntje van de stoel zat voor de iPhone 6s liet Apple blijken eindelijk een serieuze stap te maken om de televisiewereld te veroveren. De nieuwe Apple TV beschikt over het nieuwe besturingssysteem tvOS en wil Apple iOS-games naar de televisie brengen. De SteelSeries Nimbus is bijvoorbeeld de eerste gamepad voor gamen via de Apple TV. Om alvast op de feiten voorruit te lopen hebben wij samen met Jelle van Es, hoofdredacteur van Pixelcake vijf games geselecteerd die wij maar al te graag via de Apple TV op het grote scherm willen spelen. Check it out! En andere suggesties zijn uiteraard welkom. Laat ons dat hier weten.

Alto

Alto is dé iOS-game van afgelopen winter die wij gedurende de zomer nog steeds met plezier spelen. In deze game speel je de boer Alto die in een omgeving met besneeuwde bergtoppen leeft. Alto heeft echter een probleem. Zijn lama’s zijn ontsnapt. Hij pakt hiervoor zijn snowboard zodat ‘ie ze snel kan vinden. In hoog tempo raast Alto de berg af op zoek naar zijn lama’s, maar daar heeft ‘ie jouw hulp bij nodig. Op het kleine scherm kunnen wij er al niet vanaf blijven, laat staan als we ‘m via de Apple TV kunnen spelen. Awesome!

Transistor

Transistor kwam midden 2014 uit op de pc en spelcomputers en is sinds juni van dit jaar al beschikbaar op iOS. Tijdens de presentatie van Apple werd de game al op een slide getoond, waarmee zijn komst naar de Apple TV is bevestigd. Transistor is een toffe adventuregame met een spannend verhaal, een sterk gecomponeerde soundtrack, hele toffe graphics en een manier van verhaalvertelling die echt uniek is. Het hoofdpersonage Red is haar stem aan het begin van het spel verloren, waardoor het verhaal via een vertelstem aan de speler ten horen wordt gebracht. Een unieke ervaring die op geen enkel device misstaat.

Crossy Road

Het opnemen van Crossy Road in deze lijst ligt een beetje voor de hand, daar de game specifiek tijdens de presentatie werd getoond. Het idee van de game is op de Apple TV hetzelfde als op de huideige smartphone. Probeer zo lang mogelijk in leven te blijven terwijl je over wegen, rivieren en spoorlijnen springt en het verkeer moet ontwijken. Speciaal voor de Apple TV komt er een multiplayer. Wanneer een vriend beschikt over een iDevice kan hij of zij meedoen en kunnen jullie samen proberen te overleven. Het zag er leuk uit, alhoewel Jelle zicht afvraagt in hoeverre je voor een game als deze echt voor de televisie gaat zitten. Toch wil ‘ie het graag proberen.

Monument Valley

Monument Valley is zonder twijfel de mooiste game die zowel Jelle als ik ooit op de iPad hebben gespeeld. Dit moet een ideale game voor de Apple TV zijn. Het is een puzzelgame, waarin jij in een M.C. Escher-achtige wereld objecten kunt draaien en bewegen om zo jouw personage van punt A naar B te laten lopen. De visuele stijl van de game is enorm tof, net als de soundtrack en de audio-effecten. Een game die de huiskamer met veel vreugde kan vullen, omdat het ook leuk is om mee te kijken met wat de speler uitvoert. Hopelijk gaat deze game de weg naar de Apple TV vinden.

Final Fantasy Tactics

Een persoonlijke favoriet van Jelle is Final Fantasy Tactics. Oorspronkelijk werd deze tactische RPG voor de PlayStation uitgebracht, waarna hij een remake kreeg die op de PlayStation Portable verscheen. Die versie werd uiteindelijk een paar jaar later naar de iPhone gebracht. Het is een game waar je met gemak zestig uur in kunt steken, waarin je vele gevechten voorgeschoteld krijgt, enorm veel opties hebt om jouw personages aan te passen en een prachtig verhaal meemaakt.

Wat iOS-ontwikkelaars verdienen

Wil je weten hoeveel de ontwikkelaars van de grootste iOS-games per dag eigenlijk verdienen? Het antwoord vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf iOS-games die wij graag op de Apple TV zouden spelen
Sluiten