Vijf iPhone hacks om efficiënter te werken

Ilona Braam 5 jul 2018 Apple

Over niet al te lang kunnen we eindelijk allemaal aan de slag met iOS 12 ( vanaf de iPhone 5S). Voorlopig moeten we het echter doen met iOS 11.4, maar op zich is dat helemaal niet zo’n ramp. Ook iOS 11.4 heeft zo zijn handigheden en Reddit gebruiker di_no was zo aardig om een paar verborgen hacks op een rijtje te zetten. Met deze vijf iPhone hacks wordt je een stuk efficiënter.

Weg met slechte mobiele sites

Sinds mensen hun smartphone massaal zijn gaan gebruiken om ook op het internet te browsen, hebben ontwikkelaars meer werk gekregen om hun sites ook voor je smartphone scherm optimaal te maken.

Bij veel sites gaat dat prima, maar sommige ontwikkelaars hebben duidelijk nog wat te leren. Soms is het dan ook handiger om je geluk te beproeven met de desktop versie. Als je weer eens te maken hebt met een slechte mobiele website, kun je gewoon de refresh knop ingedrukt houden voor de optie om voor de desktop site te gaan.

iPhone man

Snel wisselen tussen iPhone apps

Als je wilt switchen tussen apps kun je natuurlijk twee keer tappen op je homeknop. Je kunt echter ook de linkerkant van het scherm lang ingedrukt houden voor hetzelfde effect. Het gaat een stuk sneller, waardoor je dag weer een stuk efficiënter wordt. Sort of.

Recent afgesloten sites terughalen

Soms click je per ongeluk een website weg, terwijl dat helemaal niet de bedoeling was.  Gelukkig kun je hem ook weer snel terugkrijgen zonder gestress. Houdt gewoon de + knop ingedrukt helemaal onderaan de browser en je krijgt netjes een lijst met recent afgesloten websites.

iPhone vrouw blij

Makkelijk zoeken door site tabs

Als je één van die mensen bent die altijd ontelbare tabs open hebben staan in de browser, is deze hack voor jou. Het niet nodig om eindeloos te scrollen om te vinden waar je ook alweer mee bezig was. Als je helemaal naar boven gaat is er een zoekbalk, waarmee je snel alles weer terug vindt.

Geen oude notificaties

Soms kan je notificatie centrum behoorlijk irritant worden met allerlei oude berichten die maar niet verdwijnen, zelfs nadat je ze al hebt bekeken. Om de zoveel tijd is het lekker om met een vers scherm te beginnen en dat kan snel door de X rechtsbovn ingedrukt te houden.

Met iOS 12 zou van alles al sowieso sneller en efficiënter worden. Tenminste als we Apple moeten geloven. CNET deed een test met de bèta en het lijkt erop dat Apple wel eens gelijk zou kunnen hebben.

Inverse

Reageer op artikel:
Vijf iPhone hacks om efficiënter te werken
Sluiten