Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 10 okt 2018

Apple moet oppassen voor deze 5 iPhone Xs-killers

De iPhone Xs is al een tijdje uit en volgens velen is het toestel de krachtigste en meest geavanceerde smartphone op het moment. En hoewel ze daar mogelijk gelijk in hebben, zijn er toch wel een paar toestellen die als haaien rondom de Xs cirkelen om hun slag te slaan. We hebben het over de volgende vijf iPhone Xs-killers.

Huawei Mate 20 Pro

Als eerste hebben we op de lijst de Huawei Mate 20 Pro. Het toestel is uitgerust met processor, welke is gemaakt op het 7nm proces. Uiteraard bedoelen we Huawei’s Kirin 980 processor, die de Mate 20 Pro extra krachtig, snel en efficiënt maakt. Verder zou het toestel komen met een krachtig antwoord op Apple’s Face ID en zouden we getrakteerd worden op een ultrasone in-display vingerafdrukscanner. Naar verluidt zou het toestel op 16 oktober onthuld worden, dus we hebben nog een klein weekje te gaan.

Huawei Mate 20 Pro

OnePlus 6T

Dan hebben we ook nog de aankomende OnePlus 6T. OnePlus staat al bekend als smartphonemaker van de flagship-killers en mogelijk krijgen we binnenkort ook een iPhone Xs-killer. Het toestel komt met een in-display vingerafdrukscanner en zou het eerste OnePlus toestel moeten worden zonder headphone jack. Verder weten we natuurlijk dat de OnePlus 6 al een top toestel was en de T-versie zou daar alleen maar aan moeten toevoegen. Op 30 oktober is het zover en zullen we precies weten wat de OnePlus 6T te bieden heeft.

OnePlus 6T Render

LG V40 Thinq

Ook van LG verwachten we een waardige tegenstander voor de iPhone Xs. Deze komt in de vorm van de LG V40 Thinq en is uitgerust met maar liefst vijf camera’s, twee voorin en drie aan de achterkant. Onlangs werd het toestel aangekondigd en onder de motorkap vinden we onder andere een Snapdragon 845 chipset en 6Gb of 8GB aan opslagruimte. Muziekliefhebbers zullen blij zijn dat de audio is verbeterd met de Boombox Speaker technologie van de LG G7 en dat er nog gewoon een headphone jack aanwezig is.

Google Pixel 3/3 XL

Uiteraard hebben we ook Google’s Pixel 3 en 3 XL toestellen op de lijst.  De kersverse toestellen zijn pas aangekondigd en volgens Google zelf zouden ze krachtigste camera in een smartphone ooit hebben. Google blijft bij een enkele hoofdcamera, maar heeft in het verleden al laten zien dat een eenzame camera niet per se onder hoeft te doen voor een dubbele camera. Tegenwoordig zullen ze zelfs driedubbele camera’s aan moeten kunnen en daar zou de kunstmatige intelligentie voor moeten zorgen. Overigens zouden de Pixel 3 en 3 XL niet alleen de krachtigste smartphone camera hebben volgens hun maker, maar zouden ze zelf ook de krachtigste toestellen tot nu toe zijn.

Google Pixel 3 XL

Samsung Galaxy S10

Begin volgend jaar krijgen we als het goed is uit het Samsung kamp als laatste nog de Galaxy S10, die mogelijk de iPhone Xs een “run for its money” zou kunnen geven. En vooral het “for its money” gedeelte, aangezien de Xs met een behoorlijk prijskaartje komt. We moeten natuurlijk nog zien hoe duur de Galaxy S10 wordt, maar het toestel zou in ieder geval een behoorlijke upgrade zijn vergeleken met de S9. We krijgen natuurlijk een nieuwe Snapdragon of Exynos chipset (waarschijnlijk 7nm) en ook een driedubbele camera staat op de planning. Op het moment zijn de enige twee 7nm chips Apple’s A12 Bionic chip en de Kirin 9820, die we in de Huawei Mate 2 Pro vinden.

Samsung Galaxy S10 concept

Er zijn dus best een paar toestellen waar de iPhone Xs voor moet oppassen. In een speedtest tegen de Samsung Galaxy Note 9 leek de smartphone echter toch de laatste lach te hebben.

Reageer op artikel:
Apple moet oppassen voor deze 5 iPhone Xs-killers
Sluiten