Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 11 jun 2018

Lifehacks: Vijf must-haves als je voor het eerst op jezelf gaat wonen

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, betekent het meestal dat je op kamers gaat of een kleine studio ergens hebt bemachtigd. De ruimte is dat wat beperkt en vaak heb je ook geen bakken met geld om in te richten. Deze vijf items helpen je meteen op weg om je eerste “woning” tot je (voorlopige) thuis te maken.

Gezonde pizza’s op jezelf

Eén van de grote voordelen van op jezelf wonen is dat je eindelijk gewoon mag eten wat je wilt. Je hoeft niet mee te eten, niks te overleggen en niemand zegt er iets van als je vier dagen per week een pizza bestelt. Dat is waarom veel mensen die op zichzelf gaan wonen na een tijdje opeens ook een stuk of wat meer kilootjes wegen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Op zich is er niks mis met pizza, maar als je het bestelt krijg je er wel een hele lading olie bij. Als je alleen en gezond wilt blijven kun je gerust doorgaan met je pizzaverslaving, maar maak ze dan liever zelf. Met deze Pizzeria Pronto Stovetop Pizza Oven voor op het fornuis tover je binnen de kortste keren zelf heerlijke pizza’s op tafel (of de bank). Hij is misschien wat duur, maar een stuk goedkoper dan een oven en je weet dat je het nodig hebt.

pizzaoven voor op jezelf wonen

Prijs: 138 euro

Meer ruimte in je kast

Waarschijnlijk heb je in je kamer of appartementje geen ruimte voor een uitgebreide inloopkast, dus je moet slim omgaan met de ruimte die je wel hebt. Deze handige kleerhangers zorgen ervoor dat de ruimte in je kast gemaximaliseerd wordt.

Je zou met de hangers zo’n drie keer meer kleding kwijt kunnen in je beperkte kledingkast, dus dat is mooi meegenomen. Je kleding blijft meteen ook georganiseerd en we weten dat de neiging om gewoon je truien en broeken ergens neer te gooien behoorlijk groot is.

kleerhangers

Prijs: 13,99 euro

Flexibele wasmand

Ook je vuile kleding heeft een plekje nodig en aangezien je waarschijnlijk geen plek hebt om een heel sorteersysteem neer te zetten is een flexibele wasmand een must. Hij zorgt ervoor dat je muffe kleding niet overal rondslingert en dit exemplaar heeft zelfs nog een handvat om hem meteen mee te nemen naar de wasmachine. Omdat het in principe een zak is, kun je hem ook snel even ergen doen verdwijnen als je bezoek hebt.

wasmand

Prijs: 18,95 euro

Stofzuiger zonder zakken

Om je plekje schoon te houden, heb je uiteraard een stofzuiger nodig. Maar het liefst wel eentje die niet teveel ruimte in beslag neemt en geen stofzuigerzakken nodig heeft. Deze kruimelzuiger van Black en Decker voldoet aan beide eisen en is lekker compact, zodat je hem overal wel kwijt zou kunnen. Je kunt hem gebruiken op zowel droge als natte oppervlakken, dus je kunt eigenlijk bijna niks mis doen.

Black en Decker kruimelzuiger

Opslag onder je bed

Veel mensen gebruiken de ruimte onder het bed om van alles te verstoppen als ze aan het opruimen zijn, maar doen dat door gewoon wat ze ook maar tegenkomen die kant op te gooien. Het kan ook georganiseerd met onder-het-bed opbergboxen. Ze bestaan in verschillende formaten, zodat je altijd wel iets vindt dat onder je bed past. Met deze set van IRIS krijg je twee transparante boxen. Dan kan je ook nog een beetje zien wat erin zit.

onder-het-bed-opberbox

Prijs: 23,99 euro

Om je ruimte op een redelijk goedkope manier toch nog stijlvol te maken bestaan er allerlei Ikea hacks. Deze vijf hacks helpen je om je slaapkamer aan te pakken en met dezes vijf is je keuken zo georganiseerd.

Reageer op artikel:
Lifehacks: Vijf must-haves als je voor het eerst op jezelf gaat wonen
Sluiten