Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 11 mei 2018

Vijf Zuid-Koreaanse actiefilms die je gezien moet hebben

Als je denkt aan actiefilms, denk je aan films zoals Die Hard, The Terminator en Mission Impossible. Allemaal films uit Hollywood, maar wat je misschien niet weet is dat ze er in Korea ook best kaas van hebben gegeten. Heb je er geen vertrouwen in? Bekijk dan deze vijf Koreaanse actiefilms en je zult aangenaam verrast worden. Probeer wel aan ondertiteling of nasynchronisatie te komen.

My Wife is a gangster

My Wife is a gangster klinkt enigszins komisch en de film is ook een mix tussen comedy, drama, romantiek en natuurlijk actie. Het is het verhaal van hoe Eun-Jin een legende wordt in de Zuid-Koreaanse onderwereld door een heel leger aan gangsters te verslaan. In de film belooft Eun-Jin aan haar stervende zus, dat ze zal gaan trouwen. Uiteraard gaat ze niet zelf op zoek naar een geschikte kandidaat, maar draagt ze dat klusje op aan één van haar handlangers en belandt ze met de onbenullige Kan Su-il. Je kunt je voorstellen dat dit voor veel hilariteit zorgt, terwijl ze ook nog gangsters moet aanpakken. Mocht je het een leuke film vinden, dan kun je meteen doorgaan met deel twee en drie.

My Wife is a Gangster Koreanse film

The Good, the Bad, The Weird

We kennen The Good, the Bad and The Ugly, maar in Korea hebben ze The Good, The Bad, The Weird. Ook dit verhaal speelt is af in het wilde westen en is “the Good” een bounty hunter, die op jacht is naar “the Bad”. The Bad is in dit geval natuurlijk een meedogenloze bandiet en uiteraard is hij op zoek naar één of andere schat. “The Weird” is een vreemde toevoeging aan het verhaal en is een excentrieke dief die de schatkaart steelt, waar natuurlijk the Bad naar op zoek is.

The Good, the Bad, the Weird

The Thieves

Ook in The Thieves wordt er gestolen en je zou de film kunnen zien als een Koreaanse versie van Ocean’s Eleven. Ook hier hebben we te maken met een cast vol met sterren (nee jij kent ze waarschijnlijk niet), die een spannende heist moeten plegen. Popeye en zijn team proberen onder de radar te blijven na hun laatste roof en gaan daarom naar Macau voor een rustig klusje. Het brein achter de klus is echter niemand minder dan Popeye’s oude partner en dat brengt uiteraard complicaties met zich mee.

The Thieves

The Suspect

The Suspect is een Jason Bourne achtige film, waarin een voormalige Noord-Koreaanse agent achter allerlei geheimen probeert te komen en in de tussentijd natuurlijk op de vlucht is. Ji Dong-chul, de achtervolgde, verlaat zijn speciale eenheid  in Noord-Korea nadat zijn vrouw en dochter worden vermoord. Een tijdje werkt hij rustig als chauffeur in Seoul, totdat het onvermijdelijk weer mis gaat en zijn baas ook wordt vermoord. Hierop volgt een spannende ontdekkingsreis te midden van keiharde actie met af en toe een emotionele laag.

The Suspect

The Villainess

The Villainess is de nieuwste film op de lijst van actiefilms en is vorig jaar uitgekomen in de Koreaanse bioscopen. Het verhaal gaat over een vrouwelijke moordenaar, die een pad van destructie achter zich laat op zoek naar wraak. Het doet een beetje denken aan Kill Bill en zit zeker even vol met actie en allerlei indrukwekkende vechtkunsten. De moordenares wordt een spion voor de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst, maar dat gaan niet zo soepel als je zou denken. Eerst wordt ze gedrogeerd en krijgt ze plastische chirurgie om volgens het hoofd van de inlichtingendienst opnieuw te kunnen beginnen. Haar dood is in scene gezet en als ze tien jaar voor de inlichtingendienst werkt, krijgt ze uiteindelijk haar vrijheid terug. Het klinkt als een recept voor behoorlijk wat actie, verraad en onthullingen en dat is het ook.

The Villainess Koreaanse actiefilms

Al dat Koreaans kan na een tijdje misschien op je zenuwen gaan werken en daarom is het helemaal niet erg als je op een gegeven moment weer je toevlucht zoekt tot Netflix. Deze maand worden er weer allerlei nieuwe dingen toegevoegd aan de Netflix collectie. Deze acht series en films zijn zeker de moeite waard.

Reageer op artikel:
Vijf Zuid-Koreaanse actiefilms die je gezien moet hebben
Sluiten