Jelle van Es
Jelle van Es Pop-Culture 15 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Vijf launchgames die we voor de Xbox Series X verwachten

Eind dit jaar verschijnt met de Xbox Series X de opvolger op de Xbox One. Die laatste wist het succes van de Xbox 360 niet te evenaren. De spelcomputer is zeker niet slecht, maar mistte op het gebied van exclusieve games een beetje de slag. De grote vraag is dan ook hoe de Xbox Series X daarvan gaat leren.

Er is nog veel onduidelijk over de nieuwe spelcomputer. Toch wagen we ons aan een aantal verwachtingen wat betreft de games die je met de lancering kunt gaan spelen. Dit zijn vijf titels die de Xbox Series X-lancering interessanter gaat maken.

Halo Infinite als Xbox Series X-launchgame

We beginnen dit overzicht met een titel die je al als zekerheid kunt zien. Halo Infinite werd twee jaar geleden aangekondigd en vorig jaar tijdens de E3 werden de eerste beelden van de game getoond. Toen werd duidelijk dat de game in ontwikkeling was voor Project Scarlett, de werknaam van de Xbox Series X. Daarnaast komt de game ook uit op de pc. De game moet een nieuw begin vormen van het verhaal van Master Chief en zijn strijd tegen alle gevaren. De game brengt ook nieuwe personages tot leven. De kans is groot dat dit de game gaat zijn waarvoor je de nieuwe spelcomputer in huis haalt.

Senua’s Saga Hellblade 2

Tijdens de Game Awards eind vorig jaar werd de Xbox Series X daadwerkelijk onthuld en zagen we hoe de nieuwe spelcomputer er uit ziet. Met die onthulling verscheen tegelijkertijd ook een trailer van de aankomende game Senua’s Saga Hellblade 2. Deze game wordt gemaakt door Ninja Theory, die vorig jaar al door Microsoft werd overgenomen. Wat dat betreft ligt het voor de hand om te denken dat dit één van de games is die daadwerkelijk verschijnt met de lancering van de game.

Rainbow Six Quarantine

Van deze list is Rainbow Six Quarantine vooral een geval wishful thinking. Ik denk dat de kans groter is dat een game als Watch Dogs Legion verschijnt op de Xbox Series X. Maar die game is al getoond voor de huidige spelcomputers. Rainbow Six Quarantine heeft tot nu toe enkel een teaser ontvangen en daardoor heb je het idee dat de release nog wel even van ons afligt. Maar Ubisoft houdt er van om bij de lancering van een nieuwe spelcomputer flink uit te pakken en wat dat betreft zou dit dus een mooie game zijn om de fans mee te overtuigen.

Forza Motorsport 8

Het was min of meer standaard dat we aan het einde van elk jaar een nieuwe deel in de Forza-serie kregen. Daarbij werd de Motorsport- en de Horizon-reeks telkens met elkaar afgewisseld. In 2018 zagen met Forza Horizon 4 het laatste deel, dus dachten we in 2019 Forza Motorsport 8 te krijgen. Maar die game verscheen niet. En daarom denk ik dat dit nieuwste deel in ontwikkeling is voor de Xbox Series X. Dat nieuwe platform kan er voor zorgen dat de toch al mooie racegame alleen maar mooier wordt.

Forza Motorsport 7 Xbox Series X
Forza Motorsport 7 mag wel een vervolg krijgen Afbeelding: Microsoft

Everwild als Xbox Series X-launchgame

Het afgelopen jaar had Microsoft heel wat evenementen waarop het nieuwe dingen toonde. Op de X019 werd de game Everwild aangekondigd. Het is een nieuwe game van ontwikkelaar Rare. Met de onthulling werd duidelijk dat dit een game zou gaan worden die voorlopig nog niet uitkomt. Maar wie weet dat hij eind 2020 wel af is. Veel weten we er niet van, behalve dat de wereld waarin de game zich afspeelt er kleurrijk en mysterieus uit ziet. Het zou een mooie verrassing zijn als die game met de Xbox Series X wordt gelanceerd.

Goed, dat zijn dus onze verwachtingen. Twee van de vijf games kun je eigenlijk al met potlood opschrijven, terwijl het bij de andere games nog even afwachten wordt wat er gaat gebeuren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf launchgames die we voor de Xbox Series X verwachten
Sluiten