Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 15 jan 2018

Vijf must-have Lego sets die goed zijn voor dagen vermaak

Lego is en blijft fantastisch spul. Het is heerlijk om een paar uur mooie bouwwerken mee in elkaar te zetten. Er is zoveel Lego verkrijgbaar, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij vijf Lego sets uitgekozen die recent zijn uitgekomen, en wat ons betreft dik de moeite waard zijn.

Top 5 Lego sets: 1. Lego Star Wars Verdediging van Crait

We beginnen dit overzicht van de leukste Lego sets, die we op willekeurige volgorde hebben samengesteld (het is dus niet een top 5 waarbij we aftellen), met een heerlijke nieuwe Lego Star Wars-set. De Defense of Crait-set is gebaseerd op Star Wars The Last Jedi. De set is behoorlijk groot met zijn 746 onderdelen.

Daarbij krijg je onder andere minifiguren van Captain Poe Dameron en Admiral Ematt. Ook zitten Resistance Trooper en 2 First Order Snowtroopers er in. Verder bestaat de set uit een Resistance Ski Speeder, commandotoren en een uitvouwbare loopgraaf. Kortom, een set waar de echte Star Wars-fan blij van wordt.

De set kost 89,99 euro en is hier te koop.

Lego-sets

2. Nexo Knights Axl‘s Rollende Arsenaal

De tweede set is die van het Nexo Knights-universum. Met Axl’s Rolling Arsenal heb je een flinke set te pakken. De set bestaat uit een enorme tank, dat lijkt ons de beste omschrijving, die uit flink wat onderdelen bestaat. Daarnaast is het ook een tank die kleine raketten kan afvuren, wat weer leuk is voor kinderen om mee te spelen. Naast de tank krijg je ook een kleine straaljager en is de set voorzien van vier minifiguren.

De set kost ruim 100 euro en is hier te koop.

Lego sets

3. Ninjago Tempel van de Opstand

Een zeer populair subgenre in de wereld van Lego is die van Ninjago. Het is een reeks die voorzien is van zijn eigen tv-reeks en zelfs een grote bioscoop-film, die overigens best de moeite waard is. De nieuwste grote set binnen dit universum is de Tempel van de Opstand. Het is een klassiek groot bouwwerk dat bestaat uit meer dan 700 onderdelen. De Tempel van de Opstand bestaat uit verschillende onderdelen en er zijn genoeg elementen die je kunt bewegen. De set wordt geleverd met 7 minifiguren, te weten: Cole, Lloyd, Harumi, Hutchins, Dhr. E, Chopper Maroon en Lord Garmadon, plus een mysterieus babyelement

De set kost 74,99 euro en is hier te koop.

Ninjago

4. Lego City Politiekantoor op de Berg

In de wereld van Lego City heb je eigenlijk wel een politiebureau nodig om de verschillende boeven in de stad in toom te houden. Wat dat betreft is de Politiekantoor op de Berg-set een fijne verzameling. Niet alleen bouw je hiermee een politiebureau inclusief uitkijktoren en een kleine gevangenis. De set wordt ook geleverd met een kleine terreinwagen, twee helikopters, een motor en een helikopterplatform. Ook krijg je er zeven minifiguren bij: een politiecommandant, een piloot, 2 agenten en 3 boeven, plus een poemafiguur. Kortom, een set die behoorlijk breed is.

De set kost 79,99 euro en is hier te koop.

Lego sets

5. Lego City Mijnbouwexpertlocatie

Ook de laatste in het rijtje van onze favoriete Lego sets komt uit het Lego City-universum. Deze Mijnbouwexpertlocatie is voornamelijk een serie aan voertuigen. Je hebt wel iets van een kleine vaste mijn, maar het is met name de enorme maalmachine die in deze set indruk maakt. Naast deze unit krijg je ook een kleine vrachtwagen en een kleine graafmachine alsmede een spoor waar je een mijnkar op kan plaatsen. De set wordt geleverd met 2 bestuurders, een sloopexpert, een mijnwerker, een wetenschapper en een ploegbaas, plus figuren van een beer en een spin.

De set kost 89,99 euro en is hier te koop.

Lego sets

Wellicht dat het sowieso gewoon handige sets zijn om in huis te halen. Wellicht dat ze over twintig jaar heel erg veel geld waard zijn.

Reageer op artikel:
Vijf must-have Lego sets die goed zijn voor dagen vermaak
Sluiten