Apple 15 apr 2019 Ilona Braam

Vijf apps voor je Mac die de moeite waard zijn

Doorgaans schrijven we over apps voor je smartphone en komen er lijstjes voorbij met applicaties uit de App Store en Play Store. Voor je Mac bestaan er echter ook apps en hoewel je misschien precies al weet wat je wel of niet op je Mac wilt hebben staan, kunnen sommige apps best handig zijn. Zo zijn deze vijf Mac apps zeker de moeite waard om even te bekijken.

Air Buddy

Als eerste hebben we op de lijst Air Buddy. Deze app is in het bijzonder handig als je ook gebruik maakt van Apple’s AirPods. Je kunt de app gebruiken om je Pods te koppelen aan je Mac, net zoals je dat bijvoorbeeld met je iPhone zou doen. Dat doe je door je AirPods case te openen in de buurt van je Mac en vervolgens even te clicken. Met de Batteries Notification Center widget op je Mac kun je vervolgens bijvoorbeeld zien hoe het staat met de batterijen van je AirPods en de bijbehorende case. Verder hoef je je geen zorgen te maken dat de audio input van je Mac opeens switcht naar je AirPods. Het is een handige app, maar je moet er wel 5 dollar voor afrekenen.

AirBuddy Mac app

Unshaky

Unshaky is aan de andere kant gratis, maar is geen goedgekeurde Apple app. Daar is echter een logische verklaring voor, aangezien de app het probleem aanpakt van het zogenaamde Butterfly keyboard. Sommige mensen hebben er namelijk last van dat bepaalde letters twee keer achter elkaar worden weergegeven wanneer je aan het typen bent. De app registreert deze onnodige dubbele letters en zorgt ervoor dat er gewoon staat wat je bedoelde te schrijven.

CloudApp

Als derde hebben we op de lijst CloudApp. Ook deze is gratis en helpt je met het delen van bestanden via de cloud. Zo kun je onder andere foto’s, video’s en opnames van je scherm slepen naar de app om ze automatisch te versturen naar de cloud. Tegelijkertijd worden ze ook gekopieerd, zodat je je bestanden makkelijk even kunt pakken in een mail of bijvoorbeeld in Slack kunt delen. Overigens bestaat de app ook als betaalde versie vanaf 8 dollar per maand. Hiervoor krijg je uiteraard extra features.

CloudApp Mac app

Stack

Stack is ook een gratis applicatie voor je Mac en wordt door zijn makers beschreven als een “internet besturingssysteem”. Je kunt het zien als een soort verzamelplek van web applicaties die je vaak gebruikt, zoals Facebook, Gmail, Messenger en Slack. Met Stack kun je al je applicaties overzichtelijk houden en bijvoorbeeld organiseren in verschillende categorieën. Ook je notificaties komen via de app binnen en het zorgt ervoor dat je wat makkelijker kunt multitasken.

Little Snitch

Als laatste hebben we de Mac app Little Snitch voor je. Helaas is dit geen gratis applicatie en moet je er maar liefst  45 dollar voor neerleggen. Zoals de naam al aangeeft verklapt de app bepaalde dingen en in dit geval gaat het om alle dataverkeer op je Mac. Zo kun je overzichtelijk zien welke applicaties op je computer allemaal data aan het verzenden zijn en waar die data naartoe gaat. Zo kun je precies bekijken wat er allemaal op je Mac gebeurt en kun je zonodig ingrijpen. Je kunt de app op de achtergrond laten draaien of ervoor kiezen om notificaties te ontvangen. Mocht je het willen proberen, kun je gelukkig nog wel een gratis proefversie downloaden.

Little Snitch Mac applicatie

We hadden het net over het Butterfly toetsenbord en helaas is het probleem met de toetsenborden groter dan alleen dubbele letters. Een hele tijd werd het probleem niet erkend door Apple, maar onlangs hebben ze dan toch eindelijk toegegeven dat er inderdaad iets niet goed gaat en Cupertino heeft dan ook zijn excuses aangeboden.

MacRumors

Reageer op artikel:
Vijf apps voor je Mac die de moeite waard zijn
Sluiten