Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 feb 2020

Vijf (klassieke) multiplayermaps die we in Call of Duty: Modern Warfare willen

Deze week is in Call of Duty: Modern Warfare het zogenaamde tweede seizoen begonnen. Daarmee keert in de vorm van Rust een absolute klassieke map terug, nadat we in de vorige update al klassieke maps als Crash en Vacant krijgen.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer maps die gelden als een absolute klassieker. Wij zijn even in het archief gedoken en kwamen met deze vijf maps die we graag in de game zouden willen zien.

Skidrow

Skidrow is zonder twijfel één van mijn favoriete maps uit Call of Duty: Modern Warfare 2. Hoewel het in mijn herinnering vooral chaotisch was dankzij de vele killstreaks die in die game werden toegevoegd, is het ook een map met een duidelijke binnen en buitenlocatie.

In de verschillende gangen kun je lekker losgaan met je shotgun of plaats je een slimme turret. En wanneer je buiten bent, is je assault rifle nog altijd een heerlijk wapen. Ook de chaos van de map met de rommel die overal verspreid ligt zorgt voor een interessante verdieping. Je weet immers nooit waar een camper verscholen ligt.

Skidrow (Afbeelding: Activision)

Estate

Ook Estate is een map die je wellicht kent van Call of Duty: Modern Warfare 2 kent. De map kenmerkt zich door een groot huis in het midden van de map. En dat is waar vaak de meeste actie valt te vinden. De potjes die ik daar in volle chaos heb kunnen ervaren staan me nog altijd goed bij. Maar vergis je niet, buiten de chaos in het huis kent deze map nog genoeg andere plekken voor boeiende strijd en kun je ook zeker met je sniper op een grote afstand goed aan de slag.

Estate (Afbeelding: Activision)

Overgrown is een klassieker en mag terug in Call of Duty: Modern Warfare

Overgrown is de bekendste map in het Call of Duty-universum, mits je natuurlijk de serie vanaf Call of Duty 4 bent gaan spelen. Dit was namelijk één van de drie maps die beschikbaar was in de beta voorafgaand aan de release en liet zien dat het een game was die heel erg goed ging worden. Ik weet niet hoe goed Overgrow het vandaag de dag zou gaan doen in het hedendaagse Call of Duty: Modern Warfare, maar al is het puur voor de nostalgische redenen: breng deze map terug en laat ons kruipen door het hoge gras.

Overgrown (Afbeelding: Activision)

Wasteland

Wasteland is een map die je kent van Call of Duty: Modern Warfare 2 en daar was het al een remake van een map die oorspronkelijk verscheen in Call of Duty 2 in de vorm van Brecourt. Dit is een map met veel open vlaktes en dat maakt hem speciaal. Zeker wanneer je veel luchtaanvallen in het potje hebt, is de strijd om het stukje bunker in de map een hevige. Ook dit is een map met veel chaos en gekkigheid, maar daar houd ik wel van.

Call of Duty: Modern Warfare
Wasteland (Afbeelding: Activision)

Terminal met stip op 1 in Call of Duty: Modern Warfare

Terminal is misschien wel één van de beste maps in de historie van Call of Duty en wat dat betreft mag hij absoluut terugkomen in Call of Duty: Modern Warfare. En heel gek zou dat niet zijn. Oorspronkelijk verscheen de map in Call of Duty: Modern Warfare 2, maar hij kwam ook terug in Modern Warfare 3 en Infinite Warfare. De map neemt je mee naar een vliegveld met verschillende gangen, open plekken en natuurlijk een vliegtuig om flink te knallen. De map is relatief groot, waardoor je behoorlijk wat ruimte hebt om je ding te doen.

Terminal (Afbeelding: Activision)

Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Gelukkig is het map-aanbod in Call of Duty: Modern Warfare al behoorlijk goed en daar heb je met Rust vanaf vandaag een mooie toevoeging op gekregen. Meer over de update van vandaag vind je hier. Heb je de game nog niet? Scoor hem dan hier.

Reageer op artikel:
Vijf (klassieke) multiplayermaps die we in Call of Duty: Modern Warfare willen
Sluiten