Ilona Braam
Ilona Braam Tech 30 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Vijf onmisbare nieuwe Gmail features die je moet checken

Hoewel je voornamelijk met je vrienden communiceert via Whatsapp, Snapchat en andere social media apps, is het soms toch wel nodig om een email te versturen. Het is wat minder snel en bruisend dan de andere apps, maar soms kun je er niet omheen. Om het wat spannender te maken kwam Gmail onlangs met een paar nieuwe features. Deze vijf zorgen ervoor dat er wat meer leven in de brouwerij komt.

Duwtje in de rug

Het is irritant als je wacht op een antwoord en het mailtje maar nooit in je inbox verschijnt. Aan de andere kant was jij ook van plan om verschillende mailtjes te beantwoorden, maar ben je het gewoon vergeten. Om je eraan te helpen herinneren dat je nog wat mails te versturen hebt is er met de nieuwe update een feature, die je een duwtje in de rug geeft. Naast je mailtjes verschijnt een herinnering, die je helpt om een goede mailer te worden.

Gmail

Slimme antwoorden

Als je toch echt geen tijd hebt om te antwoorden kun je gebruik maken van slimme antwoorden. Hierbij analyseert Gmail door middel van kunstmatige intelligentie wat er in de mail staat en bedenkt hij een paar antwoorden voor je. Zo kun je toch snel iets sturen, voordat je de tijd neemt voor een uitgebreidere mail. De feature was al beschikbaar in de mobiele app, maar nu kun je het ook gebruiken bij de desktop versie van Gmail.

Gmail Smart Reply

Sneller attachments openen

Iets anders wat je leven een stuk makkelijker maakt, is een redesign van de inbox. Het kan soms best vervelend zijn om een mail met veel attachments te openen. Eerst moet je kijken waar ze ook alweer zijn voordat je ze überhaupt kunt bekijken. Met de de update kun je vanaf de inbox al op je attachments clicken en ze meteen openen, zonder naar de mail zelf te kijken.

Slimme notificaties

De update introduceert ook “hoge prioriteit” notificaties. Google gebruikt hierbij zijn AI systeem om te analyseren welke mails belangrijk zijn en welke mails je ook wel over een paar dagen pas hoeft te bekijken. Van deze belangrijke mails krijg je vervolgens een notificatie, zodat je ze niet mist. Als de AI doorheeft dat je sommige mails echt niet belangrijk vindt, krijg je ook een mogelijkheid om je bijvoorbeeld met één tap uit te schrijven voor die vervelende nieuwsbrief.

 

Meer veiligheid in Gmail

Na het hele Facebook gebeuren, proberen alle bedrijven extra hun best te doen om de veiligheid te vergroten. Ook Google is hiermee bezig geweest en heeft een speciale “vertrouwelijke modus” toegevoegd. Hierbij moet je de tweefactorauthenticatie gebruiken om bepaalde mails te bekijken.  Ook kun je de opties om mails door te sturen, te downloaden of kopiëren uitschakelen, zodat iemand bijvoorbeeld niet snel even een mail naar zichzelf kan doorsturen. Ook kun je instellen dat bepaalde mails na een bepaalde tijd automatisch weggehaald worden.

Google komt met allerlei systemen om snel van alles te analyseren. In de Gmail update analyseert het programma wat je belangrijke mails zijn, maar ook in de medische wereld is het bedrijf bezig geweest. Zo kan Google’s AR microscoop kankercellen in real-time herkennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Inverse

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf onmisbare nieuwe Gmail features die je moet checken
Sluiten