Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 17 dec 2017

Vijf redenen om je huis met camera’s te beveiligen

Waar beveiligingssystemen vroeger alleen waren weggelegd voor mensen met redelijk wat geld, zijn er tegenwoordig behoorlijk wat budgetvriendelijke maar goed werkende systemen op de markt. Iedereen zou dus in principe beveiligingscamera’s op kunnen hangen. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Dit zijn de vijf redenen om je huis met camera’s te beveiligen.

Alles in de gaten houden

De meest captain obvious reden is natuurlijk om je huis veilig te houden. Bijna alle camerasystemen komen tegenwoordig met een bijbehorende app, waarin je live kunt kijken wat er allemaal in en om je huis gebeurt. Zelfs als je op vakantie bent, kun je nog een oogje in het zeil houden. Maar dat hoef je niet per se te doen, want de camera’s zijn ook uitgerust met bewegingssensoren. Wanneer deze iets verdachts oppikken krijg je er meteen een melding van en kun je actie ondernemen als dat nodig is. Vaak kun je via de camera’s ook praten met degene die het heeft gewaagd zomaar in je huis je komen.

beveiligingscamera met app

Camera’s schrikken af

Behalve dat je mogelijke inbrekers op heterdaad kunt betrappen met je camera’s, zorgt de aanwezigheid van de apparaten er vaak al voor dat inbrekers het toch liever bij een ander huis gaan proberen. Op deze manier werken de camera’s meteen ook als afschrikmiddel en wordt de kans op ongewenste bezoekers al meteen kleiner.

beveiligingscamera

Babysitten op afstand

Hoewel je je kinderen graag wilt vertrouwen en hoopt dat ze zich gedragen wanneer je er niet bent, weet je aan de andere kant dat je ook weer niet teveel van het leven kunt verwachten. Kinderen die zich gedragen wanneer je er niet bent is een van die dingen, die onwaarschijnlijker is dan dat je ‘s nachts wakker wordt omdat een alien in je kamer op je wacht om je te vertellen dat je de loterij op Mars hebt gewonnen en daarom de komende tien jaar bij Elon Musk mag intrekken. Je geweldige camerasysteem kun je gelukkig ook gebruiken om je kinderen in de gaten te blijven houden, terwijl je even boodschappen bent gaan doen. Mochten ze te baldadig worden kun je ze ook meteen toespreken. Big daddy is watching you…

kinderen

Eindelijk een goed nachtrust zonder zorgen

Je beveiligingssysteem is niet alleen handig voor wanneer je weg bent, maar ook voor wanneer je gewoon thuis rondhangt. Veel mensen maken zich zorgen dat er ‘s nachts inbrekers in huis komen rondsluipen. Met een beveiligingssysteem hoef je je daar al minder zorgen over te maken, omdat het systeem ze afschrikt. Daarnaast kun je vaak ook instellen dat er een alarm afgaat wanneer iemand inbreekt, zodat de dief schrikt en jij meteen de politie kunt bellen. Sommige systemen komen met een abonnement, waarbij de politie bijvoorbeeld meteen al gewaarschuwd wordt. Voortaan kun je dus met een gerust hart in slaap vallen. En als je dat niet kunt, kun je in ieder geval met de meeste camera’s ook in het donker nog in de gaten houden wie er wel of niet rondsluipt.

camera's beveiliging

Welke creep staat er voor de deur

Beveiligingscamera’s kun je ook gebruiken om te spieken wie er voor de deur staat en meteen met die persoon te babbelen. Niet altijd heb je zin in mensen voor de deur en al helemaal niet als ze je iets komen aansmeren. Via de app van je camera kun je lekker stiekem kijken wie er voor de deur staat en wel of niet open doen. Ook is het handig als de postbode bijvoorbeeld aan komt bellen en je niet thuis bent. Via je telefoon zie je alsnog wie er voor de deur staat en kun je met de postbode overleggen over waar hij je pakketje voor je achterlaat.

Als je overtuigd bent er klaar staat om een camerasysteem te installeren, hebben we voor je op een rijtje gezet wat de vijf beste camera’s zijn voor binnen en buiten.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om je huis met camera’s te beveiligen
Sluiten