Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 nov 2018

Vijf redenen om Final Fantasy XIV te gaan spelen

Final Fantasy XIV is een game die oorspronkelijk in 2010 verscheen. Destijds was de game echter zeer matig en na wat problemen besloot Square Enix dat de servers voor de game zouden worden gesloten en het project opnieuw zou worden opgebouwd. In 2013 verscheen uiteindelijk Final Fantasy XIV: A Realm Reborn en kon het succes van de MMORPG eindelijk beginnen. Inmiddels zitten we in 2018 en leeft de game al vijf jaar. Daarbij lijkt de game steeds beter te worden en krijgen we in 2019 de derde grote uitbreiding van de game in de vorm van Shadowbringers.

Nu heb ik zelf in het verleden Final Fantasy XIV redelijk fanatiek gespeeld, maar moet ik ook zeggen dat ik de laatste jaren er geen tijd voor heb gemaakt. Ik zit daarbij in een heerlijke luxe positie dat ik wekelijks nieuwe games krijg om te spelen. Maar als je keuzes moet maken over wat je nieuwe grote game gaat zijn, dan is het handig om een game te hebben die je lang kunt spelen. Een MMORPG is dan een goede keuze. World of Warcraft is er één die zeer toegankelijk is, maar ook Final Fantasy XIV is vandaag de dag een game om mee los te gaan. Met mijn ervaringen bij het Final Fantasy Fan Fest en het herontdekken van de game daar heb ik vijf redenen om deze game te gaan spelen.

Grote wereld met veel content

Als je de game nog niet hebt, dan kun je nu voor iets van dertig euro de Complete Edition van de game scoren. Je hebt dan Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, Heavensward en Stormblood. Dat zijn eigenlijk drie games in één, want elke uitbreiding wordt door het team van Final Fantasy XIV beschouwt als een compleet nieuwe game. Zodoende kun je enorm veel avonturen gaan beleven en werelden ontdekken, waardoor je zonder te overdrijven makkelijk honderden uren los kunt gaan.

Final Fantasy XIV

Genoeg toffe stijlen om te spelen

Daarbij heb je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met veel verschillende vechtstijlen. Ikzelf ben altijd een liefhebber geweest van de Black Mage. Daarmee kun je op afstand je vijanden aanvallen en zijn ze vaak al dood voordat ze de tijd hebben om bij jou in de buurt te komen. Maar misschien ben jij liever een Warrior of een Paladin, die de actie van dichtbij opzoekt. Voor iedere speler is er zodoende wel iets dat bij hem of haar past.

Final Fantasy XIV

Community die enorm leeft

Wat belangrijk is in een MMORPG is dat je te maken hebt met een actieve community. Wat dat betreft is Final Fantasy XIV perfect. Het is een game waar spelers specifiek voor kiezen, waardoor je over het algemeen te maken hebt met spelers die echt tijd in hun game willen steken. Daardoor heb ik in het verleden makkelijk vrienden kunnen maken in de game en was er een duidelijke communicatie op het moment dat we een dungeon gingen doen. Dat is wel wat anders bij World of Warcraft uit het verleden, waarbij ik soms aan de meest rare spelers werd gekoppeld.

Final Fantasy Fan Fest

Genoeg content staat op de planning

Bovendien is het een game die echt leeft. Er zit een groot ontwikkelingsteam achter die flinke plannen hebben. Natuurlijk heb je om de zoveel tijd een grote uitbreiding, waarbij je dus in één klap veel content hebt, maar ook worden er grote updates doorgevoerd, waarin je nieuwe quests en uitdagingen krijgt voorgeschoteld. Zo kunnen Final Fantasy XIV-spelers binnenkort losgaan met de 4.5 update, die onder andere de Blue Mage als speelbare classe introduceert. Met dit personage heb je de mogelijkheid om aanvallen van vijanden te leren.

Final Fantasy XIV Shadowbringers

Relatief goedkoop om te scoren

Zoals gezegd is het nu voor drie tientjes mogelijk om de Complete Edition te scoren en dan ben je in één keer klaar voor een berg aan content. Daarbij moet je nog wel een maandelijks bedrag aftikken om de game te spelen. De meest goedkope versie daarvan kost je 10,99 euro per maand, maar dan kun je maar acht personages aanmaken op één server. Wil je meer, dan betaal je een premium prijs van 12,99 euro per maand.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om Final Fantasy XIV te gaan spelen
Sluiten