Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 23 sep 2018

Dit is waarom je de iPhone XS misschien toch moet overslaan

Apple’s iPhone XS ligt inmiddels in de winkels en redelijk wat fans lopen al rond met het toestel. Het kan dat je erover nadenkt om het toestel ook te scoren, maar nog twijfelt of je dat nou wel zou doen. Je hebt vast al van alles gelezen over de spannende nieuwe A12 Bionic chip en alles wat daarbij komt kijken. Mocht je ook willen weten wat de nadelen zijn, hebben we hier een lijst van vijf redenen waarom je misschien toch voor een ander toestel zou moeten gaan.

Weinig nieuwe en unieke features

Hoewel de iPhone XS is uitgerust met Apple’s A12 Bionic chip, heeft hij toch relatief weinig nieuwe features. Het lijkt erop dat Apple zich dit jaar heeft gericht op het verbeteren van de prestaties en niet het ontwikkelen van nieuwe features. Vorig jaar introduceerde de iPhone X Face ID, maar dit jaar is er geen feature die voor dezelfde wow factor zorgt.

iPhone XS

Dualsim maar toch niet

Dit jaar hebben de iPhones voor het eerst een dualsim feature gekregen, dus je zou denken dat je lekker met twee verschillende nummers op je toestel kunt bellen. De tweede simkaart is echter een E-SIM, wat op zich met verschillende voordelen komt ten opzichte van een standaard simkaart. Helaas ondersteunen de mobiele providers in Nederland de elektronische simkaart voorlopig nog niet. Dus als je meteen van dualsim gebruik wilt maken, is de iPhone XS niet zo handig.

Geen 5G ondersteuning

Dan hebben we het 5G verhaal. De iPhone XS ondersteunt geen 5G connectiviteit, maar de kans is groot dat we met de toestellen van volgend jaar wel met 5G aan de slag kunnen. Wat dat betreft zou de iPhone XS eigenlijk dus meteen al wat verouderd zijn. Dat is wat jammer voor een toestel dat pas zo laat in het jaar is uitgekomen.

Apple iphone xs

Geen extra opslagruimte

Zoals gebruikelijk bij de iPhones, kun je de opslagruimte niet vergroten met een microSD kaartje. Apple heeft dit jaar wel de extra optie ingevoerd om te gaan voor 512GB aan ruimte voor je foto’s en apps. Op zich is dat behoorlijk wat, maar als je dus meer wilt is dat niet mogelijk. Bij Android toestellen heb je vaak wel de mogelijkheid om een microSD-kaart te gebruiken en met sommige smartphones kun je nu zelfs met een terabyte aan de slag.

Pittig prijskaartje iPhone XS

Overigens moet je voor die 512GB wel behoorlijk wat betalen. Voor het 512GB model ben je namelijk 1.559 euro kwijt. De hoge prijs is als laatste misschien nog wel het grootste bedenkelijke punt aan de iPhone XS. Xiaomi steekt met een nieuwe actie zelfs de draak met de hoge prijzen en biedt voor de prijs van de nieuwe iPhones een Xiaomi smartphone, laptop, smartwatch en headset.

iPhone XS

Hoewel de iPhone X vorig jaar veel ophef veroorzaakte over de hoge prijs, is hij toch wel goedkoper dan de iPhone XS. Voor het 256GB model van de XS betaal je namelijk 1.329 euro, terwijl je voor evenveel opslagruimte de iPhone X voor 1.149 euro kunt kopen. Uiteraard komt die met de A11 chip. Mocht je de twee toestellen willen vergelijken, zijn dit de vijf belangrijkste verschillen tussen de iPhone X en XS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je de iPhone XS misschien toch moet overslaan
Sluiten