Vijf redenen waarom de Nintendo Switch zo populair is

De Nintendo Switch kwam maart vorig jaar op de markt. Vanaf het eerste moment is het een console die nogal lastig verkrijgbaar is. De vraag is lang hoger geweest dan het aanbod, waardoor de spelcomputer voor een hogere prijs via verschillende tweedehands sites werd verkocht. Ondanks het tekort waar de spelcomputer mee te maken heeft gehad, is het de snelst verkopende spelcomputer in de Verenigde Staten ooit. In tien maanden tijd zijn er 4,8 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het bedrijf het record van de Wii met 4 miljoen exemplaren in de snelste tijd heeft verbeterd. Dat is een indrukwekkend geheel, dat via deze punten goed te verklaren is. De Nintendo Switch is simpelweg een must-have.

De Nintendo Switch is een goed verhaal

Net als de Wii destijds is de Nintendo Switch goed uit te leggen. Waar je de Wii kon samenvatten als een spelcomputer waarbij je kon tennissen om een afstandsbediening te zwaaien, daar is de Switch een spelcomputer die je als handheld mee kunt nemen. Dat is iets dat iedereen kan begrijpen en is een verademing ten op zichte van bijvoorbeeld de Wii U. Die spelcomputer is van het begin af aan lastig uit te leggen. Het was een console die enerzijds een Wii wilde zijn en anderzijds een tablet ervaring, maar dan wel ééntje die je niet mee kon nemen naar vrienden.

Verkoopprijs is in orde

Ondanks dat de verkoopprijs van mass market rond de 250 euro ligt, voelt de adviesprijs van 330 euro voor de Nintendo Switch niet verkeerd. Het is minder waarvoor spelcomputers als de PlayStation 4 en de Xbox One op de markt zijn gekomen en voor dat bedrag krijg je gewoon een mooi stukje techniek waar je heerlijk op kunt gamen.

Twee vliegen in één klap

Daar komt nog eens bij dat je met de Nintendo Switch twee vliegen in één klap slaat. Je hebt namelijk een console en een handheld in één. ‘s Avonds kun je heerlijk gamen op je groet beeld, maar als je voor je werk moet reizen, dan neem je hem gewoon mee. Je hebt dan echt een console-ervaring op een handheld en hoeft dus niet zoiets als een Nintendo 3DS mee te nemen. Tenzij je graag Pokémon speelt, die mist nog op de Nintendo Switch.

Ideaal om naast je PlayStation 4 te hebben

Daarnaast is de Switch voor de fanatieke gamer een ideale tweede console om er bij te hebben. Grote avonturen speel je dan op de PlayStation 4, net zoals een titel als FIFA 18 die gewoon beter werkt op die console, en voor typische Nintendo-ervaringen neem je dan een Switch.

fifa 18 nintendo switch

Games zijn de moeite waard

Misschien wel het belangrijkste punt van het huidige succes van de Nintendo Switch: er zijn gewoon genoeg games die de moeite waard zijn. Het begon natuurlijk met het fantastische The Legend of Zelda: Breath of the Wild en daarna kreeg je achtereenvolgend mooie games als Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, Arms, Super Mario Odyssey en Xenoblade Chronicles 2. Daarnaast zie je ook dat third party uitgevers echt hun best doen om games op de Switch uit te brengen, waardoor ook titels als Skyrim, L.A. Noire, Doom en NBA 2K18 op de Nintendo Switch echt dik de moeite waard zijn.

Reageer op artikel:
Vijf redenen waarom de Nintendo Switch zo populair is
Sluiten