Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 sep 2018

Vijf redenen om nu Shadow of War te halen

Het is nu behoorlijk druk in de gameswereld. Veel games komen nu in rap tempo uit en daardoor heb je in de winkel en op onlineshops de topgames voor het uitkiezen. Natuurlijk denk je daarbij in eerste instantie aan alle mooie nieuwe releases, maar de kans is groot dat je ook wat toffe games van vorig jaar hebt gemist. Zoals Shadow of War om er één te noemen.

Shadow of War is het vervolg op Shadow of Mordor, maar die game hoef je eigenlijk niet gespeeld te hebben om te genieten van deze fijne game. De game neemt je mee naar de wereld van The Lord of the Rings en geeft je de mogelijkheid om een groots verhaal te beleven.

Het is een zeer fijne actiegame met veel vrijheid en waarbij het Nemesis-systeem er voor zorgt dat je een band krijgt met de verschillende bazen in de game. Sinds kort is de zogenaamde Definitive Edition uitgekomen. Dit zijn de vijf redenen waarom de game een verrijking is voor je gamecollectie.

De actie is zo enorm sterk

Shadow of War kwam een jaar geleden uit, maar voelt eigenlijk niet verouderd aan. Het is een game die geleverd wordt met een vechtsysteem dat enorm goed werkt. Je moet echt opletten met wat voor soort vijanden je te maken hebt en er voor zorgen dat je hen op de kwetsbare plekken raakt. Zo kan zelfs een gevecht met een simpele groep vijanden al een uitdaging zijn. Iets dat er alleen maar beter op wordt wanneer je bazen bij de strijd betrekt.

Shadow of War

Altijd uitdaging

Bovendien is het een game waar van alles en nog wat te doen is. Je hebt het hoofdverhaal dat als rode draad door de game loopt, maar vaak laat je die even voor wat het is. Het is namelijk net zo leuk om gewoon vrij rond te lopen en te gaan knokken. Of mee te doen aan één van de verschillende challenges. Daarmee stijg je in levels en speel je nieuwe wapens vrij, zodat je beter voor de dag kan komen wanneer de echte strijd losbarst.

Shadow of War

Verhaal dat boeit

Het helpt daarbij dat het verhaal van de game boeiend is. Je hebt te maken met een personage die in het eerste deel zijn gezin is verloren en een bond heeft gesloten met een geest, die via een speciale ring jou krachten geeft. In dit vervolg gaat die samenwerking verder, maar hebben beide personages soms een andere kijk op de wereld. En dat levert wrijving en dynamiek op.

Shadow of War

Met alle dlc nog meer content in Shadow of War

Nu was Shadow of War vorig jaar al een game die goed was voor heel wat uren gameplay, maar in de Definitive Edition krijg je ook nog eens alle betaalde dlc die voor de game is uitgebracht. Op die manier leer je meer over de wereld en het verhaal en krijg je bovendien unieke missies met andere personages voorgeschoteld. Het is echt DLC die de andere kant van de wereld toont en is wat dat betreft echt de moeite waard om er bij te hebben.

Betaalde lootboxes zijn er uitgehaald

Toen de game vorig jaar uitkwam, werd hij voorzien van bepaalde premium lootboxes. Om deze vrij te spelen moest je je creditcard er bij pakken om ze te kopen. Dat zorgde er voor dat de online wereld wat verdeeld en oneerlijk was. Inmiddels zijn deze betaalde boxen verdwenen en kun je gewoon alles ervaren door simpelweg de game te spelen. En dat is wat ons betreft alleen maar goed nieuws.

Shadow of War

Shadow of War: Definitive Edition is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wij mogen van de uitgever twee exemplaren voor de PlayStation 4 en eentje voor de Xbox One weggeven. Als je daar kans op wilt maken, dan vragen we je het onderstaande scherm in te vullen. Wil je meer weten over gaming? Neem dan hier een kijkje op onze overzichtspagina.
[contact-form-7 id=”328335″ title=”Shadow of War winactie”]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om nu Shadow of War te halen
Sluiten