Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 okt 2018

Vijf redenen om Red Dead Redemption 2 in huis te halen

De game is nu te spelen

Gisteren hadden we de uitgebreide review van Red Dead Redemption 2. Daarbij weken we een klein beetje af van ons normale concept waarbij we vijf punten aangeven. Er valt simpelweg heel erg veel over de game te vertellen. Vandaag is Red Dead Redemption 2 uit. En omdat het simpelweg de grootste release van dit jaar is, willen we graag andermaal wat aandacht aan de game schenken en ons ‘vaste paradepaardje’ van vijf punten er op af schieten.

Het kiezen van vijf punten is wel een gevalletje van kill your darlings. Er zijn er simpelweg meer, zoals je in de review kunt lezen. Toch denken we dat dit de vijf absolute must-redenen zijn om de game in huis te halen, in het geval je dat nog niet gedaan hebt.

Een boeiend verhaal

De belangrijkste reden om Red Dead Redemption 2 te spelen is toch wel het fantastische verhaal. In de game ga je aan de slag met Arthur Morgan, die lid is van de Van der Linde-gang. De game begint met een mislukte overval, waarna de bende moet onderduiken. Tegelijkertijd moet er nog steeds geld binnen komen, dus roof en jat je er op los. Tijdens de missies leer je de verschillende leden van de gang kennen en kom je er achter hoeveel diepgang er in de personages wordt gestopt en hoe leuk het eigenlijk is om met hen op stap te gaan. Toch heb je continu de spanning met de vraagstuk of en wanneer het misgaat.

Red Dead Redemption 2

Een grote en prachtige wereld

De wereld waarin Red Dead Redemption 2 zich afspeelt is zo enorm goed. Het is een combinatie tussen grootsheid en details. Het ene moment bevind je je op een besneeuwde berg, terwijl je na een half uur rennen op je paard opeens midden in het moeras staat. Ook zijn er diverse dorpjes, is er een grote stad en is er overal waar je komt wel iets dat opvalt en waar je dan naar toe wilt gaan om te zien wat daar precies gaande is. Zelfs na vele tientallen uren spelen raak je nog verbaast van de diepgang die in de game is gestopt.

Klik op volgende om naar stap #1 te gaan

Inhoud

Reageer op artikel:
Vijf redenen om Red Dead Redemption 2 in huis te halen
Sluiten