Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 21 feb 2019

Vijf must-see series voor Black Mirror fans

Hoewel Black Mirror je de meest walgelijke dingen laat zien die dankzij technologie kunnen gebeuren, blijft het een fascinerende serie die je aan je televisie gekluisterd houdt. Helaas moeten we nu nog even wachten op nieuwe afleveringen en menig Black Mirror fan zal al wel op zoek zijn geweest naar vervangende shows. We kennen allemaal Humans en West World wel, maar dit zijn vijf tv-series die wat minder bekend zijn en absoluut gezien moeten worden door elke Black Mirror fan.

Dimension 404

Dimension 404 bestaat helaas maar uit zes afleveringen, maar ze zijn zeker het kijken waard. Net zoals bij Black Mirror krijg je bij elke episode weer een ander verhaal te zien, waarbij iets onplezierigs gaande is met technologie. Het is soms zelfs alsof je gewoon naar Black Mirror zit te kijken en het is jammer dat de show gecanceld is.

Philip K. Dick’s Electric Dreams

Ook in deze serie krijg je elke aflevering weer iets nieuws voorgeschoteld. De serie is gebaseerd op de verhalen van Philip K. Dick, welke ook de schrijver is van onder andere “The Man in the High Castle” en “The Minority Report”. Electric dreams is beschikbaar bij Amazon Prime Video en wordt door sommigen ook wel de Black Mirror van Amazon genoemd.  Net zoals bij Black Mirror zul je sommige afleveringen wat spannender vinden dan andere, maar allemaal hebben ze wel een interessant uitgangspunt.

Inside No. 9

Ook bij Inside No. 9 krijg je allerlei verschillende verhalen voorgeschoteld en wat ze gemeen hebben, is dat ze zich allemaal afspelen achter een deur met het nummer negen. In de Britse serie wordt donkere humor gecombineerd met horror, drama en misdaad en het is er zeker één om aan je bingewatch lijstje toe te voegen. Inside No. 9 leunt wel wat meer tegen comedy aan dan Black Mirror.

The Twilight Zone

The Twilight Zone is inmiddels dusdanig oud, dat hij wat in de vergetelheid is geraakt. Het is echter zo’n beetje de Black Mirror van de jaren vijftig en het zou ons ook niet verbazen als de makers van Black Mirror de serie als inspiratiebron hebben gebruikt. Helaas zijn de afleveringen in zwart/wit, maar als je daar geen zin in hebt kun je ook even wachten. Dit jaar komt er namelijk een nieuwe versie van The Twilight Zone uit, waarin je meegesleept wordt door verschillende genres van sci-fi tot horror, fantasy en mysterie.

Dark Net

Als laatste hebben we op de lijst Dark Net en we moeten er meteen bij zeggen dat het hier niet om fictie gaat. In Darknet krijg je het slechtste van internet te zien en dan dingen die daadwerkelijk in de echte wereld gebeuren. Het is gruwelen, maar dan niet om mogelijke toekomstige scenario’s. Dat maakt de serie een stuk heftiger dan de andere shows op de lijst. Sommige afleveringen zullen voor veel mensen een eyeopener zijn. Dark Net is overigens beschikbaar op Netflix, waar je twee seizoenen kunt bekijken.

Eind vorig jaar kregen we als verrassing van Netflix de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch, die ook een aanrader is als je van de serie houdt. In de toekomst is het de bedoeling dat de streamingdienst met nog meer interactieve content aan komt zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf must-see series voor Black Mirror fans
Sluiten