Met deze vijf Slack hacks werk je nog sneller en efficiënter

Als je veel online samenwerkt met collega’s, ken je waarschijnlijk Slack wel. Het is een handige communicatie tool, waarmee je met een behoorlijk grote groep mensen efficiënt samen kunt werken. Hoewel het programma al best overzichtelijk is, kan het natuurlijk altijd beter. Met deze vijf tips werk je voortaan nog efficiënter en sneller.

Snel berichten sturen

In slack kun je naast allerlei kanalen aanmaken om de communicatie te organiseren, ook privé een berichtje naar andere gebruikers sturen. Je clickt dan eerst op de naam van de desbetreffende gebruiker en vervolgens krijg je het chat scherm. Hoewel dat zo gebeurd is, kan het nog sneller. Je kunt namelijk in elk willekeurig tekstveld /msg @gebruikersnaam of /dm @gebruikersnaam typen om direct een bericht te sturen.

laptop berichten

Switchen tussen conversaties

Toch kan het zijn dat het alsnog nodig is om naar een bepaalde conversatie toe te gaan. Misschien wil je bijvoorbeeld een paar oudere berichtjes lezen, zodat je weet wat je ook alweer moest doen. Ook daar is een handige hack voor, die ervoor zorgt dat je snel tussen gesprekken kunt switchen. Kies op je PC keyboard voor Ctrl + K of op een Mac Command + K en je krijgt de Quick Switcher om snel te wisselen.

Nu even niet

Soms heb je ook even geen behoefte aan communicatie en moet je je concentreren op iets belangrijks. Het is dan best irritant als er allerlei notificaties tussendoor komen. Om die afleidende notificaties de mond te snoeren kun je in elk kanaal /dnd typen met daarachter hoe lang je niet gestoord wilt worden. Voorlopig heb je dan even rust.

do not disturb

Snel weer bij

Nadat je klaar bent met je belangrijke zaken waarvoor je niet gestoord moest worden (dutje), zijn er natuurlijk alweer ontelbare nieuwe berichten die je moet lezen en die zijn uiteraard over heel Slack verspreid. Met Option + Shift + ↑ op de Mac of Alt + Shift + ↑ op je PC kun je snel naar de volgende conversatie skippen. Met Option + Shift + ↓ op de Mac of Alt + Shift + ↓ op de PC ga je juist weer terug naar het vorige gesprek.

Slack sterretjes

Dan zijn er natuurlijk ook belangrijke berichten, die je om de zoveel tijd snel weer even terug moet kunnen vinden. Hiervoor heeft Slack een sterretjes feature. Rechts boven in het scherm is er namelijk een ster en als je daarop clickt, wordt het bericht opgeslagen als favoriet. Wanneer je vervolgens iets anders aan het doen bent, kun je op elk moment weer snel terug naar een overzicht van alle berichten met een sterretje.

Slack illustratie

Mocht je toevallig een iPhone hebben en hier ook efficiënter op willen werken, dan hebben we ook daar weer vijf handige hacks voor.

Lifehacker

Reageer op artikel:
Met deze vijf Slack hacks werk je nog sneller en efficiënter
Sluiten