Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 1 mei 2018

Kijk en huiver: vijf van de slechtste smartphones ooit gemaakt

Door de jaren heen hebben we behoorlijk wat indrukwekkende toestellen voorbij zien komen, maar ook een redelijk aantal mislukkingen. Zelfs respectabele smartphonemakers komen soms met smartphones, die ze beter gewoon voor zichzelf hadden moeten houden. Dit zijn vijf van de slechtste toestellen, die we op de markt hebben zien verschijnen.

Amazon Fire Phone

Amazon is goed in een heleboel dingen en zelfs tablets gaan ze soepeltjes af. Smartphones uitbrengen lukt aan de andere kant toch wat minder. De Fire Phone kwam met een zielige batterijlevensduur, onindrukwekkende specificaties en niet de allerbeste kwaliteit. Amazon plakte daar aan de andere kant wel een premium prijs op, wat gebruikers niet in dank afnamen. Daarnaast ondersteunde het toestel niet eens de Google apps. Een mooie feature was wel dat je de camera op objecten kon richten, waarna het toestel ze kon identificeren. Een klein puntje was hierbij wel dat de Fire Phone toevallig alleen objecten wist te identificeren, die op Amazon te koop waren.

Amazon Fire Phone

Samsung Galaxy Note 7

Helaas weten we allemaal waarom de Samsung Galaxy Note 7 op de lijst van slechtste smartphones is beland. Samsung komt normaal gesproken met mooie smartphones en wanneer de Note 7 goed werkte, was er op zich ook niks aan de hand. Het was een krachtig toestel dat er gelikt uitzag. Helaas is het zo dat wanneer het mis ging, het ook meteen goed mis ging en het toestel ontplofte. Uiteindelijk werden de telefoons teruggeroepen en konden sommige onderdelen nog gerecycled worden.

Samsung Galaxy Note 7

Nokia N-Gage

Het idee was voor de tijd best vooruitstrevend. We spelen tegenwoordig toch allemaal wel spelletjes op onze smartphones. De uitvoering was alleen wat minder van de kruising tussen een smartphone en game console. De combinatie ging gewoon nog niet en je moest het toestel in allerlei rare standjes houden tegen je gezicht om de microfoon te vinden. Wilde je een ander spelletje spelen, dan moest je het hele ding uitschakelen en de batterij eruit halen om het spel te verwisselen. De tweede versie was al iets beter, maar het was het uiteindelijk toch niet.

Nokia N-Gage

Blackberry Storm

De Blackberry Storm werd door RIM medewerkers ook wel “Shit Storm” genoemd en we kunnen het ze niet kwalijk nemen. Toen touchscreens wat populairder begonnen te worden op smartphones moest RIM hier natuurlijk ook aan meedoen. Het blijkt maar weer dat haastige spoed je in de problemen brengt en het scherm van de Storm was ontzettend traag. Daarnaast ondersteunde het toestel geen wifi en was hij ook nog eens binnen de kortste keren leeg.

Blackberry Storm smartphones

HTC Thunderbolt

De HTC Thunderbolt was één van de eerste 4G toestellen met LTE ondersteuning, maar de vreugde over het toestel sloeg al gauw over in ergernis. Eerst werd de lancering van de telefoon uitgesteld en toen het er eindelijk was, werd het er niet beter op. De batterij ging binnen de kortste keren leeg en het toestel leek te pas en te onpas zichzelf opnieuw te starten. Het bedrijf is sinds die tijd gelukkig met stappen vooruit gegaan.

HTC Thunderbolt

Nu we toch bezig zijn met de slechtste dingen ooit. Wat dacht je van deze slechtste special effects uit de filmhistorie?

 

Reageer op artikel:
Kijk en huiver: vijf van de slechtste smartphones ooit gemaakt
Sluiten