Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 13 augustus 2018

Vijf slimme gadgets die je verhuizing een kleinere hel maken

Als je verhuist naar een nieuwe woning kan daar behoorlijk wat kommer en kwel bij komen kijken. Voor de meeste mensen is verhuizen een hel, waar niemand op staat te wachten. Met deze vijf gadgets wordt deze hel gelukkig een stukje kleiner en wordt de overstap naar een nieuw plekje een stuk plezieriger.

Waar is alles?

Als je ongeorganiseerd bent, kan verhuizen een ware ramp zijn. Als je in je nieuwe appartement aankomt, moet alles natuurlijk weer uitgepakt worden en kan het behoorlijk lastig zijn om je spullen weer te vinden in al die dozen. Hier kan het Pixie systeem je gelukkig mee helpen. Het werkt als volgt: eerst maakt je een pixie hangertje vast op je smartphone, daarna maak je pixie hangertjes vast op alle items die je weer moet kunnen vinden en vervolgens kun je in de app precies zien waar deze items zijn ten opzichte van waar je staat met je toestel. Het wordt natuurlijk wel een dure grap als je de hangertjes op al je spullen vast wilt zetten, maar je kunt bijvoorbeeld voor een paar belangrijke items gaan. En verder helpt het gewoon om georganiseerd te zijn en bijvoorbeeld op de dozen te schrijven wat er precies in zit.

Pixie item tracker

En de hond?

Voor een huisdier kan een verhuizing best zwaar zijn en beestjes kunnen in de war raken en terug proberen te gaan naar je oude woning. Natuurlijk kun je ook een Pixie op je hond plakken, maar er is ook iets beters. Er bestaat namelijk een speciale halsband die in de gaten houdt waar je huisdier zich bevindt: de KYON Pet Tracker. Je smartphone of het basisstation vormt het middelpunt van de zone, waarin je huisdier moet blijven. Als hij buiten deze zone op onderzoek uitgaat, krijg je hiervan een melding. Je kunt dan in de app ook meteen zien waar het beestje is en zelfs op welke verdieping hij zich bevindt. Verder heeft de halsband ook sensoren, die bijhouden hoe het huisdier zich voelt. In de app krijg je dan bijvoorbeeld te zien dat hij actief is of zich humeurig voelt. Hoe goed dat laatste werkt, is natuurlijk nog maar de vraag.

KYON Pet Tracker gadgets

Meteen stofvrij

Verhuizen brengt ongelofelijk veel rommel met zich mee en door het sjouwen met spullen, wordt de voer meteen een stoffige bende. Natuurlijk heb je geen zin om tussendoor ook nog eens te gaan stofzuigen, maar een robotstofzuiger vindt dat geen enkel probleem. Deze kan tussen de bedrijven door overal omheen voor je schoonmaken, zodat je op het einde niet met een vies nieuw huis of appartement zit. Tegenwoordig kun je zelfs tegen je robotstofzuiger praten. iRobot heeft twee maanden geleden bijvoorbeeld drie nieuwe stemgestuurde Roomba robotstofzuigers onthuld.

iRobot Roomba

Ander energieverbruik

Van je oude woning weet je ongeveer wat je elke maand kwijt bent aan de energiekosten,  maar als je verhuist kan dat zomaar opeens een stuk hoger of juist lager uitvallen. De Sense monitor kan je helpen om een beter inzicht te krijgen in je energieverbruik.  Je sluit hem aan op je energiemeter en vervolgens kun je de app gebruiken om bij te houden wat je verschillende apparaten allemaal aan energie opslurpen. Zo weet je van tevoren hoe hoog je energierekening gaat uitvallen en kun je bijvoorbeeld aan de hand van de app besluiten om voor een energiezuinigere wasmachine te gaan. Ook kun je notificaties krijgen, wanneer bijvoorbeeld de droger of de oven is aangegaan en kun je je zorgen gaan maken als je ziet dat het strijkijzer nog aan staat terwijl je niet thuis bent.

Sense monitor

Rookvrije woning

Als je een nieuwe woning hebt, ben je er natuurlijk extra zuinig op en probeer je er alles aan te doen om hem mooi en veilig te houden. Nest heeft een slimme rookmelder, die je helpt om brand snel aan te pakken en je nieuwe huis of appartement te beschermen. Deze gaat wel tien jaar mee en test om de zoveel tijd zichzelf automatisch. De rookmelder vertelt je precies wat het probleem is, waar er rook is gesignaleerd en kan meldingen naar je smartphone sturen. Mocht het alleen om een verbrande tosti gaan, kun je het alarm ook weer met je toestel uitschakelen.

Nest rookalarm

Als je geen zin hebt om telkens nieuwe meubels te kopen als je naar een nieuwe woning verhuist, zijn deze multifunctionele meubels van Ikea een aanrader. Je kunt ze telkens anders configureren, zodat ze in elke woning tot hun recht komen.

The Gadgeteer

Reageer op artikel:
Vijf slimme gadgets die je verhuizing een kleinere hel maken
Sluiten