Jelle van Es
Jelle van Es Tech 16 mei 2018

Vijf veelbelovende smartphones om dit jaar naar uit te kijken

Het jaar 2018 zit inmiddels bijna op de helft. We hebben dit jaar al heel wat mooie nieuwe telefoons voor onze kiezen gekregen. Zo verschijnt deze week bijvoorbeeld de Oneplus 6, waar er heel wat fans van zijn. Mocht die telefoon niks voor je zijn: geen nood. Er zijn nog genoeg moois in het kruidvat. Dit zijn een vijftal telefoons die dit jaar moeten komen of waarvan we verwachten dat ze nog komen.

Telefoons om dit jaar naar uit te kijken: De iPhone XI en de iPhone SE 2

Apple is elk jaar met een nieuwe telefoon gekomen en het is eigenlijk een schot voor open doel om te zeggen dat er ook dit jaar weer een nieuwe telefoon komt. De geruchten van de iPhone SE 2 zijn er al heel erg lang en die wordt waarschijnlijk in september onthuld.

Ook ligt het in de lijn der verwachtingen dat de iPhone X een opvolger krijgt. Waarschijnlijk gaat die niet de iPhone XI heten, maar bij gebrek aan betere ideeën noemen we hem maar even zo. In september worden ze waarschijnlijk onthuld, waarna ze niet lang daarna te koop zijn.

telefoons

Telefoons om dit jaar naar uit te kijken: De LG G7 ThinQ

Eerder deze maand werd de LG G7 ThinQ aangekondigd, de nieuwe belangrijke telefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf LG. De LG G7 ThinQ komt met een notch die een beetje doet denken aan de iPhone X en draait op een Snapdragon 845-chip met 4 of 6 GB aan Ram. Dat is afhankelijk van het model dat je kiest.

De telefoon moet in staat zijn om mooie foto’s te maken met de dubbele camera aan de achterkant die beiden zijn uitgerust met 16 megapixels. Mocht je er van houden om muziek via de luidsprekers af te spelen, dan hebben we ook goed nieuws, want er komt behoorlijk wat geluid uit de telefoon. Later deze maand moet de telefoon uitkomen.

telefoons

Telefoons om dit jaar naar uit te kijken: De Samsung Galaxy Note 9

Net als bij de iPhones is de Samsung Galaxy Note 9 nog niet aangekondigd, maar als we een beetje de lijn der verwachtingen mogen volgen, dan is de kans groot dat deze er aankomt. De kans is daarbij groot dat hij veel lijkt op de Samsung Galaxy S9, maar er zijn ook geruchten die er op wijzen dat de Note 9 ook wat andere functionaliteiten kent.

Zo zal er aan de voorkant een vingerafdrukscanner zitten in plaats van de achterkant. Op die manier zou re ruimte zijn voor een grotere batterij. Op die manier zou hij langer meegaan. De verwachting is dat de Samsung Galaxy Note 9 in augustus wordt gelanceerd.

telefoons

Telefoons om dit jaar naar uit te kijken: De Sony Xperia XZ2 Premium

De Sony Xperia-lijn gaat al een tijd mee en het is een lijn waar je van moet houden om het te waarderen. Dit jaar hebben we al de Xperia XZ2 en zijn kleinere broertje de Compact uitgebracht en later dit jaar wordt deze line-up verbreed met de Sony Xperia XZ2 Premium, die al reeds is aangekondigd.

Het grote verschil ten opzichte van de gewone XZ2 is dat het scherm een upgrade heeft gekregen. Van 1080p naar een 4K-resolutie. Verder heeft hij een tweede camera sensor op de achterkant van 12 megapixel die ook met weinig licht goede foto’s zou maken. En tot slot is de selfie camera verbetert. De Sony Xperia XZ2 Premium moet deze zomer uitkomen.

telefoons

Telefoons om dit jaar naar uit te kijken: De HTC U12+

De laatste telefoon uit dit vijfluik is de HTC U12+, die als het goed is al op 23 mei moet verschijnen. Het wordt een telefoon met een 6 inch 18:9 display, waarbij waarschijnlijk gebruik wordt gemaakt van QHD+. Verder zou de HTC U12+ gebruik gaan maken van een Snapdragon 845-chip met 6 GB aan RAM en komt hij met verbeterde Edge Sense zijkant, zoals we die al op de U11 zagen.

Tot slot zouden er vier camera’s op zitten. Twee aan de voorkant en twee aan de achterkant, om zo zowel goede foto’s als selfies te kunnen nemen.

telefoons

En dat is nog niet alles. In dit artikel vind je nog een paar handige telefoons om naar uit te kijken. Wil je meer lezen over de iPhone? Bekijk dan hier het overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf veelbelovende smartphones om dit jaar naar uit te kijken
Sluiten