Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 12 dec 2017

‘Vijf dingen die ik had willen weten voor ik miljonair werd met Bitcoin’

De bitcoin is de laatste tijd veel in het nieuws geweest, vanwege de opvallende waardestijging. Dit heeft veel mensen gemotiveerd om toch maar ook bezig te gaan met het kopen en verkopen van cryptocurrency. Dit zijn vijf handige dingen om te weten voordat je begint. Ze werden door een ervaren investeerder gedeeld op Reddit, als vijf zaken die hij van te voren had willen weten. Check hier andere veelbelovende coins.

Leer van je fouten

Niemand is perfect en dus ook jij niet. Het is onvermijdelijk dat je ergens een keer de fout ingaat en het is dan belangrijk daarvan te leren in plaats van irrationeel geleid worden door extreme gevoelens. Wanneer je veel geld hebt geïnvesteerd en de waarde neemt opeens een duik, kan dat heftige emoties oproepen van angst en paniek. Het is bijna altijd onverstandig om in zo’n staat beslissingen te nemen en vaak als je dat wel doet blijkt het nou net de verkeerde te zijn geweest. Mocht dit je overkomen, leer dan ook hier weer van zodat de je volgende keer weet dat je eerst tot rust moet komen.

cryptocurrency

Volg niet blindelings mensen met “geluk”

Soms werkt roekeloos investeren wel en kun je er veel geld aan verdienen. Er zijn verhalen bekend dat mensen in het wilde weg hun bezittingen verkopen, voor het geld bitcoins kopen en hier veel geld aan overhouden. Het is echter geen reden om dat zelf ook te gaan doen en al helemaal niet om advies van die persoon op te volgen (zelfs niet als ze met een semi geloofwaardige truc komen). Geluk kun je een keer of zelfs twee keer hebben, maar daarna houdt het op. Roekeloos blijven handelen zal er op een gegeven moment voor zorgen dat het allemaal goed mis gaat.

De waarde van cryptocurrency zal altijd dalen en stijgen

De waarde van cryptocurrency stijgt en daalt en dat zal het blijven doen. Wees niet verbaasd als je investering een tijdje minder waard is dan het eerst was. Het lijkt er namelijk op dat er op een gegeven moment altijd weer een stijging komt, je moet alleen rustig blijven en geduld hebben.

Pas op voor technische analyses

Het is in de aard van de mens om alles te willen begrijpen en op deze manier ook te kunnen voorspellen. Wanneer het aankomt op bitcoins en andere cryptovaluta is het echter nooit 100 procent mogelijk om iets te voorspellen. Veel traders beschouwen de technische analyses als een soort wiskundige manier om bepaalde marktbewegingen te voorspellen. Je kunt er wel naar kijken en je er enigszins door laten leiden, maar ga niet opeens extreme dingen doen op basis van de analyses.

bitcoins

Voorspellingen op basis van geschiedenis

Wat ook vaak gebeurd is dat voorspellingen worden gemaakt op basis van wat er al is gebeurd. Mensen zijn vaak geneigd om achteraf te zeggen dat ze het wel hadden kunnen weten of stiekem al een vermoeden hadden. Dit wordt vaak ook gedaan met marktbewegingen in het verleden en dat gevoel van het “hadden kunnen weten” wordt vaak ook doorgezet naar voorspellingen voor de toekomst (zodat je het deze keer inderdaad op tijd doorhebt en erop handelt). Pas ook op voor dit soort voorspellingen van anderen en jezelf.

Als je het toch te eng vindt om je geld te investeren, is het ook nog mogelijk om bitcoins te verdienen. Met deze spelletjes kun je tijdens het spelen wat cryptocurrency verzamelen. Je zal echter geen koffers met geld verdienen en wees bereidt om behoorlijk wat tijd te investeren.

Reageer op artikel:
‘Vijf dingen die ik had willen weten voor ik miljonair werd met Bitcoin’
Sluiten