Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 maart 2020

Vijf topgames die je nu gratis kunt spelen terwijl je thuis zit

We leven momenteel in onzekere tijden. Wat we wel weten, is dat we voorlopig wat vaker thuis zitten dan dat we graag zouden willen. En dan moet je er het beste van maken. Het is daarbij niet heel erg gek om een combinatie tussen werk, familie en fun te vinden. In die laatste categorie is gaming een goede manier om de dag door te komen. Heb je geen budget? Geen nood. Er zijn heel wat games die je gratis kunt spelen.

Ik ben even in het overzicht gedoken van wat er nu beschikbaar is. Natuurlijk zijn er diverse mobiele games die gratis zijn, maar of dat dan ook leuk is, dat is het tweede. Dan kun je beter kijken naar titels die echt de moeite waard zijn. Dit zijn daarbij vijf absolute aanraders waar je nu gelijk mee aan de slag kunt gaan zonder dat je de portemonnee hoeft te trekken.

Assassin’s Creed Odyssey is nu tijdelijk gratis

Assassin’s Creed Odyssey beleeft op dit moment een gratis weekend. Dus op die manier kun je gelijk even ontdekken of dit Griekse epos de moeite waard is. Ik denk van wel, het is nog altijd één van de beste games die in 2018 verscheen. De game is echter slechts tijdelijk voor nop te spelen. Na zondag is je speeltijd op. Wel neem je dan de voortgang mee wanneer je besluit dat je er meer van wilt beleven. De game is te spelen op zowel de pc, PlayStation 4 als Xbox One.

Topgames
Assassin’s Creed Odyssey (Afbeelding: Ubisoft)

Football Manager 2020

Wanneer je een liefhebber bent van voetbal en dan altijd de mening hebt dat jij het beter had geweten, dan is Football Manager 2020 jouw game. De game is voor een week volledig gratis te spelen. Op die manier kun jij bewijzen dat het je wel lukt om de finale van de Champion’s League te halen met Ajax of kun je een nog betere reeks neer zetten met Feyenoord dan Dick Advocaat. Of begin net als ik in de laagste regionen van het Engelse voetbal met een club als Crewe Alexandra en probeer daarmee Europees succes te halen.

Football Manager 2020
Football Manager 2020 (Afbeelding: Sega)

Call of Duty: Warzone

Heb je vrienden die net als jou thuiswerken en waarbij je soms even moet overleggen? Dan kun je natuurlijk videobellen en bijkletsen, maar waarom combineer je het niet met een potje Call of Duty: Warzone. De game is ruim een week uit en is een groot succes. Het is een free-to-play-game, dus hij blijft altijd gratis. Wel zo handig wanneer blijkt dat deze situatie zich een lange tijd gaat voordoen. Het enige nadeel is dat je momenteel of in je eentje of met drie man los kunt gaan. Dus als je met zijn vieren bent, valt er één buiten de boot.

Call of Duty: Warzone
De hit van dit moment (Afbeelding: Activision)

Fortnite als gratis standaard tip

Mocht je in zo’n viertal zitten, dan kun je ook nog altijd Fortnite doen. De nog altijd populairste game ter wereld heeft onlangs een nieuwe toevoeging uitgebracht met helikopters. En als je iemand tekort komt voor een viertal, dan is de kans groot dat je gekoppeld wordt aan een zevenjarige jochie dat jullie team volledig op sleeptouw neemt.

Fortnite Chapter 2
Fortnite (Afbeelding: Epic)

Destiny 2

De laatste game die we in dit overzicht meenemen is Destiny 2. De volledige basisgame is al een tijdje gratis speelbaar. Het idee daarbij is dat je kunt ontdekken of de game iets voor je is en dat je daarna doorgaat met de betaalde uitbreidingen. Hoewel het verhaal niet altijd even goed is, is de game qua shootermechanics wel van een zeer hoog niveau. Ook dit is een game die je met drie man kunt spelen. Zeker de verschillende Strikes met drie spelers worden op die manier echt de moeite waard.

Destiny 2 screenshots 1
Het standaard avontuur van Destiny 2 is gratis (Afbeelding: Bungie)

Wil je naast deze gratis games meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Vijf topgames die je nu gratis kunt spelen terwijl je thuis zit
Sluiten