Multiplayer op de bank: de vijf beste couch co-op games

Gamen kun je vandaag de dag op vele verschillende manieren beleven. Je kunt in je eentje een fantastisch avontuur beleven of online de rest van de wereld afmaken. Maar soms is het gewoon heerlijk om samen met je maat op de bank plaats te nemen en samen een game te beleven. Je kunt dan natuurlijk een volledige avond FIFA 18 gaan spelen of elkaar kapotmaken in een vechtgame. Maar er is natuurlijk nog meer. Dit zijn daarbij vijf van onze couch co-op games. Gewoon een stukje inspiratie voor de vrijdagavond.

Couch co-op games: Mario Kart 8 Deluxe

Met Mario Kart kan eigenlijk niemand de mist in gaan. Al heel wat jaren is het een topper. De laatste game op de Nintendo Switch is ideaal om samen te spelen. Iedereen snapt het principe en via splitscreen kun je makkelijk een potje gaan beginnen. Een speler heeft aan een enkele Joycon genoeg, waardoor je met twee setjes Joycons dus met vier man los kunt gaan. En daarbij gaat het er niet om wie het snelste is, maar wie op het einde geen blauw schild tegen zijn kop krijgt.

couch co-op games

Couch co-op games: Rocket League

Rocket League is ook een heerlijk simpel concept. Je hoeft niet zoals bij FIFA 18 trucjes te leren kennen of te begrijpen wie de betere spelers zijn. Iedereen heeft een wagentje en rijdt daarmee in een arena rond. Het is daarbij het doel om tegen de bal aan te rijden om zo die bal in het doel van de tegenstander te rammen. Ook via splitscreen makkelijk met vier man te spelen, waarbij het misschien wel het leukst is om het met jouw team online tegen andere op te nemen.

couch co-op games

Couch co-op games: Diablo 3

Van origine is Diablo 3 natuurlijk een pc-game die je voornamelijk alleen beleeft. Of online met vrienden. Maar toen de game de overstap maakte naar de spelcomputer, kwam die met een hele aardige coöperatieve modus. Op elk gewenst moment kan een vriend of vriendin op die manier jouw avonturen joinen en samen met jou op de verschillende demonen hakken. Met name de baasgevechten zijn op die manier nog een tikkie interessanter om te doen. Het enige nadeel is dat het soms wat chaotisch kan worden als je met teveel tegelijkertijd losgaat.

couch co-op games

Couch co-op games: Broforce

Als er één game is die pure mannelijkheid uitstraalt, dan is dat Broforce. Het is een game waarin je aan de slag gaat met actiehelden gebaseerd op Hollywood-acteurs. Denk daarbij aan personages die gespeeld zijn door Wesley Snipes, Chuck Norris, Silvester Stallone en Arnold Schwarzenegger. Met hen moet je je door levels heen knallen gevuld met gevaarlijke vijanden. In je eentje tof, maar met vrienden wordt het een heerlijke chaos waar je heel veel plezier aan kunt beleven. Een absolute aanrader voor een avond fun.

couch co-op games

Couch co-op games: Rayman Legends

De laatste aanrader voor een avondje fun is Rayman Legends. Het is een platformer van het hoogste niveau. Een game waar het behoorlijk lastig is om het einde van het level te halen. Met meerdere spelers wordt het er niet makkelijker op, maar ergens is het ook wel erg leuk om elkaar het leven zuur te maken. Even een medespeler een tikke geven zodat hij in het ravijn valt, waarna jij vrolijk doorrent, what is not to like?

couch co-op games

Het zijn slechts een paar van de tips voor een heerlijk nostalgisch game-avondje, maar wel tips waar een brede groep gamers mee los kan gaan. Wij wensen je alvast veel plezier. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze uitgebreide gamingpagina.

Reageer op artikel:
Multiplayer op de bank: de vijf beste couch co-op games
Sluiten