Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 23 maart 2020

Vijf uitstekende koptelefoons voor het thuiswerken

Een koptelefoon is heerlijk om naar je favoriete muziek mee te luisteren. Of je Netflix-show te bingen op een iPad. Ikzelf gebruik al jaren een goede koptelefoon voor het reizen in het openbaar vervoer en voor op kantoor. Zeker wanneer collega’s in de buurt overleg hebben kan ik zo’n ding op mijn hoofd zetten en even niks meer horen. Ik dacht dat ik hem bij het thuiswerken niet meer nodig zou hebben. Maar daar ben ik op teruggekomen. Ik woon met een vrouw en twee kinderen thuis en wanneer ik aan het werk moet, kan ik even geen Frozen 2 op de achtergrond horen.

Een koptelefoon thuis is dus eigenlijk heel erg handig om je even te helpen met focussen bij het thuiswerken. De keuze is op dat gebied reuze. Voor deze top vijf kijk ik vooral naar het hogere segment. Koptelefoons waarvan ik zeker weet dat ze goed werken omdat ik ze zelf heb getest of van collega’s heb geprobeerd. Het is zodoende een stukje investering, maar dat betaalt zich dubbel en dwars uit.

De Sony WH-1000XM3 als koptelefoon voor het thuiswerken

We beginnen met de Sony WH-1000XM3, welke nog altijd voor een scherpe prijs te koop is. Deze koptelefoon werkt via Bluetooth en maakt gebruik van noise cancelling. Op die manier ben je er dus zeker van dat je geen last hebt van geluiden buiten af. En het werkt echt goed. Als mijn collega’s deze headset gebruiken, dan moet ik of met pennen gooien of heel raar gaan zwaaien met mijn armen om hun aandacht te krijgen. Bovendien gaat hij lang mee. Een volle batterij zorgt er voor dat je er maar liefst dertig uur gebruik van kunt maken.

Scoor hem hier

thuiswerken koptelefoon
De Sony WH-1000XM3 (Afbeelding: Sony)

De Bose QuietComfort 35 serie II

De belangrijke tegenhanger van de Sony-koptelefoon voor het thuiswerken is de Bose QuietComfort 35. Ik zelf heb volgens mij de serie 1 en die gaat al vele jaren uitstekend mee. Wanneer ik hem per ongeluk vergeet van huis, dan is mijn dag eigenlijk gelijk verpest. Hij werkt 20 uur op een volle batterij en het geluid dat er uit komt is van een zeer hoge kwaliteit. En door de noise cancelling zorg je er voor dat je geen enkel last hebt van de mensen om je heen. Momenteel een tikkie duurder, maar minstens zo goed.

Scoor hem hier

De De Bose QuietComfort 35 serie II (Afbeelding: Bose)

Skullcandy Crusher ANC

Heb je niks met producten van Sony of Bose? Dan kun je gaan voor de Skullcandy Crusher ANC voor het thuiswerken. Dit merk ken je waarschijnlijk van zijn kleurrijke en opvallende headsets. Deze koptelefoon is een stuk professionelere en minder over de top qua kleurgebruik, hoewel je nog altijd voor een opvallende paarse kleur kunt gaan. Deze gaat 24 uur mee en kent ook een uitstekende noise cancelling en wordt door een andere collega op kantoor gebruikt. En deze beste man heeft soms niet door dat hij loopt te zingen met zijn koptelefoon op. Een gemikte tik tegen zijn been is dan de enige oplossing.

Scoor hem hier

Skullcandy Crusher ANC
De Skullcandy Crusher ANC (Afbeelding: Skullcandy)

De Sony WF-1000XM3 oordopjes

Heb je liever geen koptelefoon omdat je dan een beetje last krijgt van plakoren? Dan kun je ook gebruik maken van deze oordopjes of earbuds. De versie van Sony gaat tot 32 uur mee door het meegeleverde laadstation. Daarmee kun je ze drie keer volledig opladen en per keer gaan ze dan acht uur lang mee. De noise cancelling van deze oordopjes is behoorlijk goed en wanneer je ze in hebt, heb je niet het gevoel dat ze er makkelijk uitvallen. Op die manier zijn het zeer fijne alternatieven voor het thuiswerken zonder geluid om je heen.

Scoor hem hier

Sony WF-1000XM3
De Sony WF-1000XM3 (Afbeelding: Sony)

Apple Airpods Pro als koptelefoon voor het thuiswerken

Heb je alles van Apple in huis en wil je oordopjes met noise cancelling voor het thuiswerken? Dan zijn de Apple Airpods Pro de beste keuze. Ja, ze zijn prijzig en er is een kans dat je ze kwijt raakt, maar als je ze eenmaal hebt geprobeerd, dan is het lastig om nog voor iets anders te gaan. Met de oplaadcase gaan ze 24 uur mee. Naast het thuiswerken kun je ze ook goed gebruiken voor tijdens het sporten, want ze vallen niet snel uit.

Scoor hem hier

Apple Airpods Pro
De Apple Airpods Pro (Afbeelding: Apple)

Hopelijk helpen deze tips je met het betere thuiswerken in de aankomende tijd. Wil je meer tips op dit gebied? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Vijf uitstekende koptelefoons voor het thuiswerken
Sluiten