Ilona Braam
Ilona Braam Tech 6 jan 2018

Deze vijf cryptocurrency zijn de grote beloftes voor dit jaar

Vorig jaar was een goed jaar voor Bitcoin en veel mensen zagen de waarde van hun coins astronomisch stijgen. Dit jaar gaat deze stijging hopelijk verder, maar niet alleen Bitcoin is een interessante cryptocurrency om in te investeren. RTL Z sprak experts over cryptocurrency in 2018 en volgens deze cryptocurrency traders zouden deze vijf digitale valuta het goed moeten doen in het nieuwe jaar. Let wel op dat het nog steeds om speculaties gaat en dat in de wereld van cryptocurrency niets zeker is.

Bitcoin

Ook dit jaar zou Bitcoin een interessante coin zijn om mee aan de slag te gaan. Bitcoin is de bekendste cryptocurrency en is ook de digitale munteenheid waar het allemaal mee begon. Veel mensen zijn dit jaar gaan investeren in Bitcoin en het einde van de stijgende waarde van de coins lijkt nog lang niet in zicht. Experts waarschuwen wel voor het zeepbel effect. Op een gegeven moment zou Bitcoin, net als een zeepbel die alsmaar groter en groter wordt, uit elkaar spatten.

Bitcoin cryptocoin 2018

Ethereum

Ethereum is  minder bekend dan Bitcoin, maar veel mensen die van Bitcoin gehoord hebben, kennen ook Ethereum. De achterliggende code is wat meer geavanceerd dan bij Bitcoin en met Ethereum heb je dan ook meer mogelijkheden. De cryptocurrency wordt vaak meer gezien als een platform om ook andere applicaties en producten te ontwikkelen. De laatste tijd heeft Ethereum al zijn records verbroken en is de waarde van de coins voor het eerst boven de duizend dollar geklommen. Iets dat de meeste mensen niet zagen aankomen.

Ethereum

Ripple

Ook Ripple deed het vorig jaar goed en zou dit volgens de experts dit jaar moeten doorzetten. Ethereum stond lange tijd op nummer twee, wat betreft de waarde van de coins, maar eind vorig jaar wist Ripple Ethereum onverwacht in te halen. Na interesse van Aziatische investeerders ging de munt door het dak en liet het Ethereum achter zich. Of deze voorsprong blijvend is, weet niemand. Het ziet er echter wel veelbelovend uit voor Ripple dit jaar.

Ripple cryptocurrency

Dash

Volgens sommige mensen zou Dash de nieuwe Bitcoin zijn. Gebruikers zouden de cryptocurrency meer verspreid willen zien in de wereld en niet iets dat een niche dienst is alleen voor nerds. Of dat gaat gebeuren weet niemand, maar wat we wel weten is dat de cryptocurrency de laatste tijd behoorlijk in waarde is gestegen en dat het een interessante munteenheid is op in de gaten te houden.

Dash

IOTA

Als laatste bespreken we IOTA. Dit systeem werkt net iets anders dan de meeste cryptocurrency. Voordat je een transactie mag uitvoeren, moet je eerst twee andere transacties valideren. Het klinkt misschien vervelend, maar doordat je dit doet is je eigen transactie gratis. De IOTA technologie blijkt interessant te zijn voor onder andere Microsoft en Samsung. Beide bedrijven zijn de technologie aan het testen om te gebruiken voor het verhandelen van data. Door deze interesse is de waarde van de coin behoorlijk gestegen en dat lijkt dit jaar verder te zullen gaan.

IOTA cryptocurrency

Als je bezig gaat met cryptocurrency, heb je natuurlijk wel een wallet nodig. Dit zijn de vijf beste en veiligste wallets om je coins in te bewaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RTL Z

Reageer op artikel:
Deze vijf cryptocurrency zijn de grote beloftes voor dit jaar
Sluiten