Vijf vooruitstrevende horloges waarmee je stijlvol het nieuwe jaar in gaat

Nee, we hebben deze keer geen smartwatches voor jullie in petto! Ondanks dat het de laatste tijd een hot topic is. Wij hebben namelijk ook een grote liefde voor vooruitstrevende uurwerken. Betrouwbare horloges met innovatieve horlogetechnieken. Wij hebben dan ook vijf prachtige horloges voor jullie geselecteerd waarmee jullie met kwaliteit rondom de pols het nieuwe jaar in gaan. Uiteraard in verschillende prijsranges. Check it out!

#1 SEIKO Astron GPS Solar Dual Time SSE041J

We trappen af met een innovatief model, de SEIKO Astron GPS Solar Dual Time SSE041J. Een horloge dat over de nieuwe Astron Dual-Time beschikt waarmee je gemakkelijk kunt ‘tijdreizen’. Dit is namelijk ‘s werelds eerste analoge GPS Solar horloge waarmee overal ter wereld automatisch de juiste tijd wordt aangegeven. Bevind je je in een andere tijdzone? Dan kun je een tweede tijdweergave instellen zodat je altijd weer hoe laat het thuis is. Hierbij gaat het om een sub dial met 12 uur-weergave en een aparte AM/ PM indicator. Zie de Astron dan ook als een perfect horloge voor iemand die veel onderweg is en tijdreizen een stuk gemakkelijker maakt.

De betreffende weekdag wordt op de 2-uur positie weergegeven en vind je de datum op de 4-uur positie terug. Dankzij
SEIKO’s Perpetual Calendar wordt dit tot 28 februari 2100 feilloos bijgehouden. De horlogekast is van titanium en vind je in de polsband zowel titanium als keramiek terug. De SEIKO Astron GPS Solar Dual Time SSE041J is hier voor 2300 euro te koop.

Toffe feitjes over SEIKO

Wist je dat SEIKO al sinds 1881 bestaat en sindsdien één van de weinige horlogefabrikanten is die alle onderdelen in eigen huis kan produceren. Dat ze kwaliteit bieden in verschillende prijsranges is dan ook meer dan duidelijk. Niet voor niets zijn ze dit jaar als horlogemerk tot ‘Brand of the Year’ uitgeroepen.

#2 SEIKO Premier Kinetic Direct Drive Moonphase SRX011P1


De SEIKO Premier Kinetic Direct Drive Moonphase is onze favoriet! Waarom? Wij zijn namelijk nogal nieuwsgierig naar wat er allemaal in ons universum afspeelt en dan met name naar de betekenis van een nieuwe maan. Met de Moonphase functie van dit horloge kun je de maanstanden in een synodische maand (de tijd tussen twee nieuwe manen) op de wijzerplaat zien. Awesome, right?!

Ook is dit een perfect horloge voor mensen die stijlvol doch duurzaam voor de dag komen. Dit horloge zet namelijk de arm- en polsbewegingen van zijn drager om in energie. En met Kinetic Direct Drive kan de drager het horloge ook van energie voorzien door aan de kroon te draaien. Wanneer je het horloge met de hand opwindt wordt er via de Direct Drive indicator op de wijzerplaat getoond hoeveel energie er uiteindelijk is opgewekt. Het energiereserve wordt ook weergegeven. Overladen zit er overigens niet in. Een energiereserve van ongeveer één maand wordt ingeschakeld als het horloge volledig is opgeladen. Dit mooie uurwerk is hier voor 895 euro te koop.

#3 SEIKO Prospex Kinetic GMT SUN049P1

Maak kennis met de SEIKO Prospex Kinetic GMT SUN049P1, hét horloge dat staat voor professionele specificaties. Ook dit vooruitstrevende uurwerk beschikt over de Kinetic technologie waarmee de arm- en polsbewegingen van zijn drager in energie worden omgezet. En is-ie Quartz-accuraat. Het energiereserve heeft een capaciteit van ongeveer zes maanden en wordt er een waarschuwing gegeven wanneer de energie opraakt. Verder vind je op de wijzerplaat een lichtgevende index en – wijzers, kan met de GMT wijzer een tweede tijd worden ingesteld en beschikt-ie over een kompas mocht je ooit in de wildernis willen weten waar het noorden is. De SEIKO Prospex Kinetic GMT SUN049P1 is met een prijs van 399 euro de goedkoopste uit de reeks. Je koopt ‘m hier.

#4 SEIKO Sportura Perpetual Solar SSC357P1


Onze favoriet uit de reeks! De SEIKO Sportura Solar Chronograaf met Perpetual Calendar is hét horloge voor de liefhebber van zonne-energie. De SEIKO Solar beschikt namelijk over een ultra-efficiënte Solar cel die in staat is om uit alle soorten licht energie te creëren. Denk dus niet alleen aan zonlicht, maar bijvoorbeeld ook het licht dat-ie van jouw lampen opvangt. De energie wordt in een kleine oplaadbare batterij opgeslagen die uiteraard een stuk langer meegaat dan conventionele batterijen.

Het horloge beschikt over een kaliber V198 met een energiereserve van zes maanden. Dit voorkomt overladen en is het horloge hiermee vrijwel onderhoudsvrij. Mocht het een keer voorkomen dat het horloge energietekort heeft, dan wordt dit via een waarschuwing met de secondewijzer kenbaar gemaakt. Vernuftig! De polsband is van roestvrijstaal en de datum wordt ook tijdens schrikkeljaren goed weergegeven. Dit innovatieve doch duurzame horloge is voor 530 euro hier te koop.

#5 SEIKO Velatura Kinetic Direct Drive
 SRH021P1

Nog een prachtexemplaar dat over Kinect Direct Drive beschikt. De wijzerplaat wordt met saffierglas beschermd en is de polsband van roestvrijstaal gemaakt waarin je polyurethaan terugvindt. De dag en datum worden op de wijzerplaat strak weergegeven en zorgen je arm- en polsbewegingen voor de nodige energie. En dankzij Kinetic Direct Drive kun je het horloge ook van energie voorzien als je aan de kroon draait. Is de SEIKO Velatura Kinetic Direct Drive volledig opgeladen? Dan wordt de energiereserve van ongeveer één maand bereikt. De watch is tegen overladen beschermd. Interesse? Dit prachtexemplaar is voor 750 euro hier te koop.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SEIKO.

Reageer op artikel:
Vijf vooruitstrevende horloges waarmee je stijlvol het nieuwe jaar in gaat
Sluiten